Back BesplatanSport.com

Kineziološka traka - sredstvo za oporavak od sportskih povreda!

(0 glasova)
 Kineziološka traka - sredstvo za oporavak od sportskih povreda!


Kineziološka traka je tanka, pamučna, rastegljiva traka sa akrilnim lepkom. Ova terapeutska traka može biti od velike pomoći kod mnogih povreda lokomotornog sistema, posebno kod sportskih povreda.
Mnogi profesionalni sportisti i njihovi timovi koriste kineziološke trake kako bi poboljšali sportske performanse, sprečili povrede ili se brže oporavili ukoliko do povrede dođe.

Kako kineziološka traka funkcioniše?
Kineziološka traka stvara silu vučenja kože i samim tim umanjuje pritisak kože na mišić. Tada se stvaraju uslovi u kojima je moguć brži protok krvi i limfe. Kada je dozvoljen brži protok krvi i limfe tada su se dali uslovi organizmu da puno brže regeneriše povređeno tkivo.

Kako se postavlja kineziološka traka?

Najbolje bi bilo da vam kineziološku traku postavi strčnjak za to. Takvih je u našem regionu veoma malo, tako da tu mogućnost slobodno otpišite. Najbolje bi bilo da se edukujete sami o postavljanju trake. Traka je rastegljiva i preko 100% od dužine kada je nekorišćena. Najvažnije stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom postavljanja kineziološke trake su smer lepljenja i procenat rastezanja trake. Traku ne bi trebalo nositi duže od 4 dana. Ukoliko su vam potrebni bilo kakvi konkretni saveti oko postavljanja ove trake slobodno me kontaktirajte.

Vrste i kupovina
Kineziološke trake su uglavnom sve jednake, ne postoji razlika u bojama i dezenima. Odaberite onu koja vam se najviše sviđa, svi sportisti su po malo i manekeni pa budite kreativni. :)
Traku možete kupiti u rolnama dužine 5m, seći je makazama ili skalpelom. Može se pronaći u pojedinim apotekama i prodavnicama sportske opreme kao i na internetu.

Lično sam koristio kineziološke trake i imam samo reči hvale za njih. I zapamtite, za oporavak os svake povrede prvo je potrebna volja i želja za brzim oporavkom. Uz to i poneka sredstva i naučna saznanja, brz oporavak je i više nego izestan. Napomena za plivače: kineziološku traku nive dozvoljeno koristiti tokom trka na takmičenju jer je to u suprotnosti sa FINA pravilima.

Hvala što pratite moj rad.

Pin It
MSc Đorđe Agbaba

Đorđe Agbaba rođen je 1987-e godine. Završava Osnovnu školu “23. Oktobar” u Sremskim Karlovcima, a nakon završene Srednje ekonomske škole “„Svetozar Mileti攓 u Novom Sadu 2006-te godine, upisuje Fakultet Sporta i Fizičkog Vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu gde je diplomirao 2010-te godine na odseku plivanje sa ocenom 10 i prosekom svih ocena 9,15.Zahvaljujući viskom proseku na osnovnim studijama i dotadašnjem sportskom iskustvu i rezultatima, Đorđe iste godine upisuje master studije Sportskih i zdravstvenih nauka na prestižnom “University of Exeter” u Velikoj Britaniji. University of Exeter je 2010-te godine bio na prvom mestu na top listi časopisa “The Guardian”, kao najbolji…

Adresa sajta naukausportu.blogspot.com/
2014-06-02
ponedeljak, 02 jun 2014 07:30

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori