Gole slike Aleksa Fergusona

(1 Glas)
Gole slike Aleksa Fergusona


Sviđalo se to nama ili ne, seksualnost se smatra jednim od najmoćnijih alata u marketingu, a pogotovo u oglašavanju. Kada stvarate reklamu i nemate baš nijednu dobru ideju imajte na umu opšte pravilo - seks sve prodaje!

Na žalost floskula  “Seks prodaje sve” i dalje predstavlja primarni diskurs u kome se kreiraju reklame većine vodećih proizvođača, pa je isto i u sportu.

Globalni trend razgolićivanja sportista i sportistkinja se sve više zahuhtava… Ali zašto je tako? Neki kažu da to rade da bi promovisali svoj sport i tako finansirali svoje treninge. Drugi to rade da bi promovisali sebe. A ima i onih koji to rade zarad višeg cilja – raznih dobrotvornih kampanja… Koji god da je motiv, pojedini kritičari ovaj trend nazivaju karnevalom bluda i strahuju da će to kod mlađe generacije stvoriti pogrešnu predstavu da je za uspeh više potrebno imati zgodno telo nego sportsko umeće (pogotovu kada su u pitanju sportistkinje).

Međutim, postoje i sportisti koji se protiv ovom trendu (naravno da postoje :) ) poput Kler Karver-Dijas, australijske zvezde u sinhronizovanom plivanju. Kler je izjavila da je njen tim odbio ponudu da poziraju za "Plejboj". Trend svlačenja stavlja "težište na tela i seksualnost, umesto na sport", smatra ona…
Kajakašica Ejmi Ejkaf ima drugačije mišljenje. Sportistkinje, smatra ona, istiskuju pomodni "silikonski, izgladneli izgled" kao "ideal" kojem teže mlade devojke. "Odvratno je kada vidite devojčice sa 15 ili 16 godina kako su ugradile silikonske grudi", kaže ona. Za razliku od anoreksičnih uzora s modnih pista, sportistkinje su "simboli zdravlja, a ne seksa".

Po autoru teksta (koji ne voli ovakvu vrstu reklama u sportu, a ni van sporta) obe su u pravu…

A šta je sa medijima?
Uvek je bilo i ostaće da „Naslov prodaje“… pa tako u medijima pronalazimo i:

„RAJ ZA OČI: Srpske odbojkašice se skinule za kalendar Kana! (VIDEO)“
„Napoli ima najjaču cicu navijačicu! Anu! (FOTO)“
„Zbog ove guze se razvodi legendarni Romario! (FOTO)“
„SEKSI TRADICIJA: Srpske odbojkašice se skinule za kalendar Kana! (VIDEO)“

Bilo kako bilo svesni ovog trenda urednici portala BesplatanSport.com su i sami shvatili da nam sličnog sadržaja manjka: „golišavi ljudi“ „dobri naslovi“… Upravo zato smo odlučili da vam predstavimo (zajedno prokomentarišemo) projekat autora  Džejmsa Hazbenda „Seksi sportski kalendari za 2014.“  Po rečima autora, pred nama su kalendari sa sportskim „ikonama“ u nekim „jedinstvenim“ pozama.

Dok je Džejmsov prošlogodišnji kalendar bio posvećen samo fudbalskim menadžerima, poznati ilustrator je ove godine povećao svoj repertoar sa zvezdama kriketa, boksa, ragbija, tenisa… Treba li da pomenemo da se svi nalaze u blago rečeno „neobičnim seksi“ pozama?

Predstavljamo vam golog Aleksa Fergusona i golišave sportiste

Autor: Stavra
Kalendar: www.jameshusbands.com

Pin It

Medije

f
2013-12-17
utorak, 17 decembar 2013 12:10

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori