Back BesplatanSport.com

Sportski aerodromi mogu da povežu ovaj region – intervju sa Željkom Ovukom

(1 Glas)
Sportski aerodromi mogu da povežu ovaj region – intervju sa Željkom Ovukom
Sportski aerodromi mogu da povežu ovaj region – intervju sa Željkom Ovukom

Posao na aerodromima deluje kao egzotičan, elitan i nesvakidašnji poziv, ali svakodnevnica često demanduje šljašteću predstavu koju imamo o aerodromima. O tome koliko je potrebno ulagati u male aerodrome, šta se sve na njima dešava i kako im vratiti nekadašnji sjaj razgovaramo sa Željkom Ovukom, generalnim sekretarom Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Stiče se utisak da sportski aerodromi u Srbiji nisu više ono što su bili, da su zapušteni i da na njima nema toliko aktivnosti?

U poslednjih nekoliko decenija polako je splaslo interesovanje države za ulaganje u vazduhoplovstvo i u sportske aerodrome. Ranije je do bila državna strategija usmerena na stvaranje kadrova, ali i infrastrukture u vazduhoplovstvu i tačno je da se mnogi aerodromi nisu snašli i iznašli novi model opstanka kada su izašli iz okrilja državne brige. Ranije piloti nisu morali da brinu za gorivo, maziva, hangare, jer je vojska sve to obezbeđivala. Danas su na brojim aerodromima piste zapuštene, hangari zvrje prazni, retko se leti. Potrebno je pronaći novi ekonomski model koji će pomoći tim aerodromima da živnu.

Koji bi to model mogao da bude? Ko danas ima interesa i novca da ulaže u sportske aerodrome?

Vazduhoplovni savez Srbije, koji inače upravlja aerodromom Lisičiji Jarak na Zrenjaninskom putu je pronašao jedan model. Zajedno sa partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine napravili smo projekat i aplicirali za IPA fondove. Shvatili smo da na ovim prostorima sportski aerodromi imaju mnogo zajedničkih osobina jer su uostalom i prolazili kroz slične situacije, te da možemo zajedno da radimo na njihovom uvezivanju i revitalizaciji. Tako je sada u projekat koji se zove A3-NET uključeno pet aerodroma u Beogradu, Bovecu, Nikšiću, Livnu i Rabu. Svako ima svoje specifičnosti i ideje šta je njemu konkretno potrebno, ali mnoge stvari su nam zajedničke.

Šta je najpotrebnije aerodromu Lisičiji Jarak u Beogradu?

Upravo smo u procesu pravljenja studije koja će nam pokazati kakvi su sve potencijali ovog aerodroma i šta mu sve nedostaje da bi ispunio te potencijale. Naša vizija je da je najpotrebnija betonska pista, koja bi pored ove travnate koju imamo, povećala saobraćaj na tom aerodromu. Mi imamo veliki broj događaja koji se svake godine održava na tom aerodromu ali je potrebno infrastukturu prilagoditi ljudima koji tu dolaze i manifestacijama koje orgajnizujemo. Svake godine kroz ovaj aerodrom prođe veliki broj padobranaca, modelara, pilota jedrilica, zmajeva, ultralakih i motornih aviona, ali i avioni poljoprivredne avijacije u vreme zaprašivanja komaraca. Aerodrom je na dobroj lokaciji, ali su potrebna sredstava da bi se on obnovio i da bi se privuklo više korisnika, a ta sredstava uprvo potražujemo iz IPA projekata.

Od kakvih boljki boluju drugi sportski aerodromi u regionu?

Slični su problemi svih nas u Adria regiji. U Nikšću je nedostajala betonska pista kao i kod nas, drugi aerodromi imaju problem privlačenja većeg broja korisnika, trećima je potrebno da poboljšaju infrastrukturu na aerodromu – osvetljenje, hangare i sl. Usluga je osnov na kojem svi moramo da zasnivamo razvoj naših aerodroma – moramo da omogućimo ljudima da kod nas sipaju gorivo, da imaju prodavnice u kojima će kupiti opremu, servis za vazduhoplove, restorane i dovoljan broj kreveta da kod višednevnih događaja ljudi ne moraju da se vraćaju kućama, već mogu da ostanu na aerodromu i druže se. Ukidanje birokratskih procedura je takođe veoma bitno. Na okruglom stolu na kojem smo učestvovali nedavno u Bosni i Hercegovini, jedan pilot iz Hrvatske govorio je o apsurdu carine. Naime, aerodrom u Hrvatskoj je udaljen od drugog aerodroma u Bosni tridesetak kilometara. Da bi pilot stigao do njega, mora prethodno da sleti na još dva aerodroma u Bosni i Hercegovini da bi ispoštovao proceduru, popunio papire i naravno – potrošio mnogo vremena i goriva.

U saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije


Pin It
2012-07-31
petak, 22 jun 2012 02:00

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori