ZALOG ZA BUDUĆNOST

(0 glasova)
ZALOG ZA BUDUĆNOST


JUČE U OŠ “22. OKTOBAR” ODRŽAN JAVNI ČAS RVANJA POVODOM AKCIJE “100+1”

Povodom 100 godina rvanja u Srbiji i održavanja Evropskog prvenstva u rvanju od 6. do 11. marta u Beogradskoj areni, organizovan je javni čas rvanja i promocija projekta „100+1“  u OŠ „22 oktobar“  u Surčinu. Tom prilikom otvorena je prva rvačka sekcija u okviru projekta ’’100+1’’ na teritoriji Beograda. Svečanosti su, pored organizatora OŠ „22 oktobar“ i donatora RK Partizan, prisustvovali predstavnici pet osnovnih škola sa opštine Surčin i predsavnici opštine na čelu sa predsednikom gospodinom Vojislavom Janoševićem.
- Velika čast nam je pripala da prva rvačka sekcija bude otvorena u našoj školi. Nadam se da će među vama ima budućih šampiona – poručila je Branka Selaković, direktorka škole „22. oktobar“.
U okviru promocije održana je demonstracija tehnike rvanjа, najmlađih polaznika RK Partizan (grčko-rimski stil) i RK Beograd (slobodni stil) i zvanično postavljeno prvo borilište koje je Rvački klub Partizan donirao ovoj školi. Takođe, na promociji su se pojavili i Dragutin Dukić, reprezentativac Srbije u slobodnom stilu, kao i sestre Tuba, Ana, Eva, Ira i Una, reprezentativke Srbije.
- Sigurno ste od malih nogu naučili neke rvačke pokrete, jer je to prirodno. Rvanje je najuspešniji olimpijski sport u Srbiji. U našoj zemlji postoji 40 i nešto klubova. Cilj ove akcije je da vas upoznamo sa rvanjem, zato smo vam i poklonili borilište. To je sport koji svima vama pruža perspektivu. Uz njega, odnosno osvajanjem medalje, možete da dođete u priliku da materijalno obezbedite život. Ima mnogo sportskih grana u Srbiji, ali je rvanje jedna od retkih koja ne naplaćuje članarinu. Naši treninzi su besplatni. Mi investiramo sve od opreme, preko hranarine, do stipendija. Ko želi da trenira, uz to ima talenta, sa nama može da bude šampion – poručio je direktor Partizana, ali i EŠ, Rajko Baltić, podsetivši da je Partizan bio šampion Evrope i dva puta osvajač Kupa Evrope u poslednje tri godine.
Sekcija će početi sa radom početkom aprila, a deca iz svih škola sa opštine Surčin moći će da je pohađaju besplatno. Trener će im biti Milorad Vukić.
Dečaci i devojčice su dobili poziv da dođu u Beogradsku arenu.
- Dođite u što većem broju, da navijate za nas. Bitna nam je svaka podrška – poručili su Dragutin Dukić I Una Tuba.

Pin It
2012-07-31
sreda, 03 mart 2010 13:05

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori