Bane Patrik o Rokti

(0 glasova)
Bane Patrik o  Rokti

Sredinom šezdesetih godina prošloga veka kapiten podmlatka kragujevačkog Radničkog je bio Radovan Jelesijević zvani Rokta. Nažalost, u kasnijem uzrastu nije se proslavio kao fudbaler. Život ga je odveo nekim drugim putevima. Daleko od rodnog grada, daleko od fudbalskih terena.

Ipak, u gradu  Kragujevcu i danas postoje oni koji pamte njegovo fudbalsko umeće. Jedan od njih je i Bane Patrik, gimnazijalac u tim davnim danima.

Evo Patrikovog komentara:
"Pretpostavljam da će se stariji, to jest moji vršnjaci, setiti ovoga što ću vam sada ispričati.
Naime, na igralištu od šljake u dvorištu Gimnaziji, često su se igrale utakmice gradskih momaka. I na jednom od tih mečeva je igrao mlađani Zerda, kasnije igrač beogradskog Partizana. Umesto patika, na nogama je imao gumene čizme frajerski podvrnute da ne izgledaju kao najobičniji gumenjaci. Bilo siromašno vreme, pa nije ni čudo.

Od svih poznatih i nepoznatih momaka sa te utakmice, na mene je najsnažniji utisak ostavio Rokta, mali crni tip koga već dugo nema u našoj čaršiji. Mislim da je odavno otišao u Švajcarsku.

Moguće da je on samo tada odigrao  tako virtuozno, ali ni Zerda a ni ostali nisu mogli da se primete, niti približe, Rokti.
Možda on i nije bio neki fudbaler, ali je tu utakmicu odigrao zaista fenomenalno."

Pin It
Zoran Ilić

ZORAN ILIĆ (1955, Kragujevac). Završio je Prirodno-matematički fakultet u Beogradu (matematika). Objavio je sledeće knjige priča: Jednostavna i druge priče (1997), Virtuelna devojka (2003), Nedovršene priče (2005) i Trči zeko trči (2008), kao i romane Repriza reprize (2009), Megalomanija (2009. - koautorsko delo), Isečci (2010) i Nepoznati i grad (2013). Sa svojim pričama prisutan u srpskoj i eks-ju periodici od 1989. godine. Bio urednik u „Književnoj reči“ i gostujući urednik u „Albumu“ (Sarajevo). Jedno vreme bio zamenik glavnog i odgovornog urednika onlajn časopisa Balkanski književni glasnik. Trenutno uređuje veb-sajt za književnost posvećen autorima sa prostora bivše Jugoslavije Prozaonline. Na zagrebačkom…

Adresa sajta www.prozaonline.com

Najnovije od Zoran Ilić

2015-07-02
sreda, 01 jul 2015 00:00

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori