Marko Vlajić - Fitnes kreator

Marko Vlajić - Fitnes kreator

Zovem se Vlajić Marko, rođen 07.04.1983. u Novom Sadu. Još u ranim fazama svog života, bio sam upoznat i opredeljen ka sportskim aktivnostima. Vremenom, trening više nije bio samo trening već je postao način života. Vođen time, upisao sam studije na Višoj trenerskoj školi u Novom Sadu na smeru fitness.

Nakon završenih studija, javila se još veća potreba za novim znanjem, iskustvima i spoznajom onoga što fitness i generalno zdrav život predstavljaju. Upuštam se u istraživanje, kroz sopstveni rad i rad sa drugim ljudima kroz vođenje treninga, regulisanje ishrane, oporavka, motivacije i svih ostalih segmenata fitness-a. Ovakav način života postavši mi prioritet, dozvolio mi je da uvidim spektar njegovih mnogih prednosti. Jačanje, oblikovanje tela, bolja forma su samo simboli koji izražavaju težnju ka kvalitetnijem životu. Upravo pojam kvalitetnijeg  života, je izvor ideje koja ja kasnije nastala.

A nastao je Fitnesskreator. Ideja Fitnesskreator-a, jeste da probudi inspiraciju i volju za akcijom, čiji rezultat jeste stvaranje većeg životnog kvaliteta. Ja to radim kroz trening, pravilnu ishranu, izučavanje genijalnosti kreacije izražene kroz čoveka. Funkcija njegovog tela, uma i duha uopšte. Jednom rečju, našao sam nepresušan izvor izučavanja, koji mi otkriva principe funkcionisanja čoveka kroz vežbu, tj. trening i njegov uticaj na uspešniji i bolji život.

Konkretno, na mom portalu www.fitnesskreator.com/blog naći ćete gomilu tekstova, razvrstanih po kategorijama, vezanih za trening, ishranu, motivaciju, ostale sportove i sl. U njima su dotaknute razne teme, koja pojašnjavaju sve ono što treba da znate ako hoćete da ostvarite napredak kroz svoj lični fitness stil.

Od Fitnesskreator-a uvek će dve stvari sigurno stajati na raspolaganju: informacije i podrška. Informacije su tu kroz tekstove o temama koje vas najviše interesuju.

Podršku pružam radom na stvaranju vaše forme, kroz sprovođenje ličnih treninga. Kroz lične treninge sa mnom ostvarujete odgovarajući trening, odgovarajuću ishranu, savet i edukaciju o putu koji treba da pređete do cilja koji ste sami postavili. Dobro došli za saradnju, ste svi vi koji činite uslugu sebi postavivši izazov u ime sopstvene fit forme. Sledeći korak je da okrenete ovaj telefon ili pišete  na ovu email adresu:

064 17 15 643

Veb sajt:: http://www.fitnesskreator.com

Razbijanje bench-a

Objavljeno u Trening
Pročitano 4747 puta
Njegovo veličanstvo – BENCH PRESS. Valjda nema tog ozbiljnijeg vežbača, a da ga neko nije upitao: Jeli brate, koliko dižeš na benchu? Prosto, jedan ogromni deo vežbačke populacije (prevashodno muške) se generalno nadmeće – ko može podiči više na benchu? Razlog tome jeste, što je ova vežba sigurno pripada redu najjačih za razvoj mase i snage gornjeg dela tela.

Više od treninga

Objavljeno u Trening
Pročitano 6111 puta
Dragi prijatelji! Šta vam pada prvo napamet kada čujete trening? Većina pomisli na splet vežbi koje se rade sat ili dva dnevno, ili odlazak u teretanu, salu za trening i slično, zar ne? Na utrošenu energiju, kalorije, krajnje rezultate, itd…Jeste li se nekad zapitali  šta je to uopšte TRENING? Šta ustvari predstavlja ovaj fenomen? Odakle mu potiču koreni i sl? Ako niste, a vežbač ste…vreme je!
Ono što neprekidno muči pojedince koji su poklonici raznih dijeta, jeste da kad  naglo izgube kilažu ona se naglo i vrati! Da li ste se zapitali zašto je to UVEK tako?! Prvo, pre nego što dobijemo odgovor, moramo saznati o čemu se radi…  Čuveni  “ yo-yo “ efekat jeste kada, sa nekom dijetom  izgubimo npr. 10 kg, pa za vrlo kratko vreme (kada prekinemo sa dijetom) vratimo  istu kilažu, pa čak nekada i malo više.

Mitovi o trbušnjacima

Objavljeno u Trening
Pročitano 8296 puta
Dragi prijatelji! Danas se bavimo razotkrivanjem mitova! Ne, ovo nije nekiprilog iz emisije „MYTHBUSTERS“ sa Discovery kanala, mada ćemo se baviti sličnom metodikom kao i gospoda iz dotične emisije. Kao što već rekoh – Razotkrivanjem mitova o TRBUŠNJACIMA! Često sam bio svedok kroz svoju praksu, da nailazim na raznorazne „urbane legende“ o tome kako se dolazi do jakih i definisanih trbušnjaka putem nekih „legendarnih“ metoda.

Za početnike u teretani

Objavljeno u Trening
Pročitano 15611 puta
Želja i ambicije svekog vežbača koji počinje sa treningom u teretani je da se što pre vide rezultati, da dobijemo potvrdu svog rada… Naravno sa jedne strane, to je potpuno očekivano i normalno, ali istovremeno postoji i jedan problem.Problem glasi, da se pojedini vežbači već posle prvih par meseci žale na povrede, zamor, monotoniju u treningu i sl. Razlog tome je uslovno rečeno “nepripremljen teren” za progresivan trening!
Svi mi znamo da je fizička aktivnost neizbežna, ako hoćemo nešto da preduzmemo po pitanju mršavljenja. Samo ostaje pitanje – šta izabrati? I koliko intenzivna ta aktivnost treba biti… ? Ključna stvar, jeste imati aktivnost koja pokreće pojačano sagorevanje kalorija (posebno  masti). U službi toga izbor pada na aktivnosti dužeg, umereno do pojačanog tempa , kontinuiranog do intervalnog režima.
Mnogi među vama treniraju zarad bolje kondicije, ambicije da smanje kilograme koji su im višak, dobiju preporuku da vežbaju prevashodno u aerobnom ili kardio režimu. Jel tako? Aerobni ili kardio? Većina u prvi mah, to svede pod isto… mada nije isto. Postoji razlika i to – bitna razlika! Aerobni ili kardio? Većina u prvi mah, to svede pod isto… mada nije isto. Postoji razlika i to – bitna razlika!

Super vežbe za super žensko telo

Objavljeno u Trening
Pročitano 8341 puta
Ako se osvrnete na naslov, siguno ćete pomisliti da mi je Supermen otkrio neku prečicu, formulu kako postati „man or woman of steel“ ;)   Ma ne, ništa od toga… Pa recite mi drage devojke, žene, dame,  jel bi ste voleli da vaš fitness trening rezultira čvrstim, jakim, pravilno oblikovanim nogama i isto tako čvrstom i atraktivnom pozadinom? Već sad čujem odgovor u 99,9% slučajeva: DA!!

Brzina je vrlina

Objavljeno u Trening
Pročitano 6747 puta
Brzina…pređeni put u jedinici vremena, kaže fizika zar ne? Ova osnovna motorička sposobnost za gomilu sportova igra veliku ulogu, sportovi s loptom (tenis, fudbal, košarka…), pojedine atletske discipline, borilački sportovi… zar ne? Na prvom mestu genetika! Jer neko se prosto rodi sa potencijalom da bude brži od ostalih.

Na pravom putu

Objavljeno u Trening
Pročitano 4752 puta
Kada nešto radimo, želimo i težimo da ostvarimo najbolji rezultat po nas, zar ne? Jer samo dobri rezultati mogu biti potvrda da smo to što smo radili, radili kako valja. Eto, svi mi vežbači, sportisti kada smo prvi put počinjali, glavni savet je bio da se uvek držimo pravilnog treninga zar ne? Da težimo onakvom treningu, koji je pre svega svrsishodan zdravlju, boljim mentalnim, fižičkim performansama, koje se ogledaju u

Velike greške na putu do top forme

Objavljeno u Trening
Pročitano 12296 puta
Dragi prijatelji, poznajete li glavne neprijatelje koji koče put prema top formi? Da li ste se susreli sa glavnim „ubicama“ sopstvenog uspeha u treningu? Ako vam je dosta da iznova samo trenirate i trenirate, a rezultata nigde… sledeći tekst je pisan u svrhu da vam donese olakšanje od tog problema. Nema odugovlačenje, nema cenzure prelazimo na stvar…