ZNOJ = SKIDAM MASTI.... NE !

(2 glasova)
ZNOJ = SKIDAM MASTI.... NE !

Pre nego što počnemo sa raznim planovima ishrane i treninga, želim da sakupite što više pravih informacija koje će vam stvarno pomoći da jednom kada odlučite da okrenete nov list i odreknete se starih loših navika budete na pravom putu, a ne u zabludi, pošto na internetu ima veliki broj "STRUČNJAKA" (khm khm), koji dele razne savete koji nisu uvek baš skroz tačni pa ljudi brzo izgube motiv i odustanu od zdrave ishrane, vežbanja itd... (ne mislim da sam neki veliki stručnjak, ali stvari koje delim sa vama sam probao lično na sebi ili znam da deluju iz iskustva) :) :) :)
E da raspisah se ja, a ništa od informacija...

Ukratko, TO ŠTO SE ZNOJITE NE ZNAČI DA GUBITE MASTI...

Fizičku aktivnost obeležava rast telesne temperature, a znoj je prosto sistem za hlađenje vašeg organizma... znoj koji izlazi iz vas je VODA (naravno sa još nekim primesama, al to za sada nije bitno)... zato ste posle treninga dehidrirani i morate da popijete ne znam koje kolišine vode da bi nadoknadili tu svu tečnost... evo razmislite malo kad imate temperaturu, znojite se ZAR NE?... ali ne skidate masti i šta vam lekar kaže "unosite dosta tečnosti", eto čitave dileme, znojim se gubim vodu, a voda mi treba da preživim, unesem vodu i to je to... : )kako filozofiram...šta kažete? :)

A kako onda da skinem masti…? LAKO!
Kardio trening trajanja barem oko 45 min...
Dizanje tegova... ali ne bilo kakvo... :)

KARDIO TRENING
-Neću ulaziti duboko u temu kardio treninga, jer je ona jako bitna pa ćemo o tome jednom prilikom opširnije(kakve sve koristi imate od dobrog kardio treninga, a ima ih dosta) nego ću pojasniti samo za skidanje masti.
-Ako trčkarate 20ak minuta nećete skinuti masti... vaš organizam prvo mora da potroši sve zalihe ugljenih hidrata, a za to vam nekim umerenim tempom treba oko 20-30 min. ponekad više, tek posle toga dolaze na red masti. Znači kardio trening 30-45 min minimum ako planirate lagan tempo... (trčanje, sobni bicikl, skijaško trčanje itd...)

DIZANJE TEGOVA
-I ovo je takođe tema koju ću detaljnije jednom prilikom... objasniću samo kako je najefikasnije skinuti masti treningom s tegovima...
-Masti nećete skinuti ako radite biceps, pa odmarate gledate tv, pa onda malo sklekova ili ne znam šta već...
-Masti možete skinuti treningom u kome uključujete velike mišićne grupe odjednom (najveća mičićna grupa su noge, pa tek onda sve ostalo)
-Odmah ću da napomenem  >>>POČETNICI DRŽITE SE KARDIO TRENINGA<<<, vežbe kojima najviše sagorevamo masti su vežbe nabačaja, trzaja itd... a za to već treba da budete napredan vežbač...

Dakle dragi moji prijatelji koji volite tegove, bučice itd... tegove u ruke i bacite se na sledeće vežbe

- ČUČANJ                                                              - MRTVO DIZANJE
- RAZNE VARIJACIJE ISKORAKA                               - NABAČAJI
- TRZAJI                                                               - PENJANJE NA STEPER
- SKOKOVI

za sada je ovo dovoljno, a lista ide dalje i dalje...
Još jednom ponavljam sve ove teme ću detaljnije objasniti i pojasniti i vremenom ćete dobiti i pravilan prikaz vežbi u kratkim video klipovima samo budite strpljivi... želim da svi dobiju informacije koje su im potrebne... želje mozete okaciti na wall-u grupe pa ćemo vremenom pokrivati teme za koje se grupa najviše interesuje...
UF UDAVIH DANAS ZAR NE??? :)))

>>>>>>>HVALA JOS JEDNOM SVIMA NA PODRŠCI<<<<<<<<<<

Do sledećeg viđenja...OSTANITE F.I.T....

SPORTSKI POZDRAV

Nebojša Sakić

web: Budi F.I.T ili na stranici>>

Pin It
2012-07-24
sreda, 03 mart 2010 13:05

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori