Voda

(0 glasova)
Voda

Prva stvar koju biste trebalo da promenite u svojoj ishrani bilo da želite da smršate ili da nabacite mišićnu masu jeste da zamenite vaš čitav dnevni unos tečnosti koji se sastoji iz vode, gustih sokova, gaziranih sokova, alkohola, energetskih napitaka – VODOM!

Svima je dostupna, jeftina je, nema kalorija... :)

Dnevno treba da unosite izmedu 1,5L do 2,5 L vode, zavisi od vaših fizičkih aktivnosti, dnevnih aktivnosti i naravno individualnih potreba...
Voda će vam pomoći da smanjite procenat masti u organizmu, da nabacite mišićnu masu, da skinete celulit, da se osećate sveže, da odradite bolji trening, da budete uvek hidrirani... itd.

Naravno da nije najukusnije piće i da "ne legne" posle pljeskavice kao coca-cola, ali da li ste možda nekada razmislili o tome šta ta jedna caša coca-cole ili nekog drugog pića ima u sebi... odaću vam jednu malu tajnu koju svi već znaju :) ŠEĆER, ŠEĆER, ŠEĆER... ogromne količine šećera koje vašem organizmu ne trebaju....

Takođe nemojte da mislite sada pošto sam ocrnio gazirana pića da ćete spas naći u raznim lepo upakovanim "100 % voćnim" sokovima koji su marketinški trik, a takođe su prepuni šežera, konzervansa itd... uostalom kupite jedan tetrapak soka od pomorandže, a u drugu čašu vi lično iscedite dve pomorandže pa probajte... I? JEL PRIMEĆUJETE NEKU RAZLIKU? :)

Zaključak... UNOSITE DOSTA VODE... vaš organizam će vam biti zahvalan...

Moj savet:

- čim se probudite popijte 2 čaše vode

- pola sata do 20 min pre svakog obroka popijte 1 čašu vode

- pre, u toku i posle fizičke aktivnosti stalno unosite male količine vode

Trafika i prodavnica barem kod nas ima na svakom ćošku, što znači NEMA VIŠE IZGOVORA, kupite vašu omiljenu bocu vode i započnite zdraviji život... :)

SPORTSKI POZDRAV

Nebojša Sakić
web: Budi F.I.T ili na stranici>>

Pin It
2012-03-24
sreda, 03 mart 2010 13:05

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori