Back BesplatanSport.com

Kada jedete, ne punite “rezervoar” do vrha!

(0 glasova)
Kada jedete, ne punite “rezervoar” do vrha!


Imajte na umu da niste automobil – shodno tome, nema potrebe da jedete tako da „napunite rezervoar do vrha“. Razlika između osećaja sitosti i osećaja da ste „puni“ nakon obroka iznosi oko 1000 kalorija (dobro ste pročitali, 1000 kalorija). Ali to nije sve: još gore od toga, tu je i 2500 kalorija između osećaja da ste „puni“ do osećaja da ste „potpuno razvaljeni“ od hrane! Tako, ako izađete u grad, i napustite restoran, hamburgeriju ili piceriju potpuno razvaljeni hranom, ili ako ste se potpuno obesvestili nakon slavskog ručka ili večere, sasvim je moguće da ste uneli količinu i od 4000 potpuno bespotrebnih kalorija. Tipična naknadna reakcija je izvođenje nekog vida kardio aktivnosti sledećeg dana, kako bi se „sagorele te kalorije“. Ali da bi se toliko kalorija sagorelo posredstvom kardio treninga potrebno je, na primer, džogirati u trajanju od 27 časova. Problem se ne krije u sporom sagorevanju kalorija, nego u činjenici da se jednostavno prebrzo unosi previše kalorija.

Steknite naviku da jedete do trenutka kada više niste gladni, a ne dok niste potpuno napunjeni hranom. Imajte na umu da ćete, ako sledite moje preporuke, jesti na svakih 2.5 do 3.5 sata. Opustite se, dobro sažvaćite hranu. Organizmu je potrebno između 15 i 20 minuta da registruje koliko je želudac napunjen. Jesti brzo i ne žvakati hranu u potpunosti može biti navika koju je veoma teško eliminisati. Ali, ukoliko načinite promenu i uvedete češće i manje obroke i jedete polako, potpunije žvaćući hranu, veoma brzo ćete osetiti povećanje nivoa energije i osećaćete se mnogo bolje.

Pin It
Iseni Momir

Svako od nas ima dva jasna izbora u pogledu svega što čini sa svojim životom.Prvi je da budemo manje od onoga što je naš istinski kapacitet. Da radimo manje. Vežbamo manje. Zalažemo se manje. Zarađujemo manje. Imamo manje. Čitamo manje i razmišljamo manje. Da pokušavamo manje i disciplinujemo se manje. To su izbori koji vode praznom životu – jednom doneti, grade život pun stalne zebnje umesto bogat radosnim iščekivanjem.Drugi izbor je – činiti sve. Postati sve ono što je moguće da postanemo. Ulagati sebe najviše što možemo. Nastojati, ostvarivati i postizati najviše što možemo. Pročitati svaku knjigu koju možemo. Zarađivati…

Adresa sajta xtnsity.com/
2014-08-28
utorak, 27 maj 2014 00:00

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori