Back BesplatanSport.com

Zeleni čaj - napitak sa mnogo prednosti

(1 Glas)
Zeleni čaj - napitak sa mnogo prednosti

Da li ste znali da je zeleni čaj jedan od najzdravijih napitaka? Pritom, svakako je jedan od najzdravijih čajeva kako kod nas tako i u svetu. Takodje, vrlo je zanimljiv podatak da je zeleni čaj ubedljivo najtraženiji čaj na našim prostorima. Sve više ljudi se interesuje za njega i njegove prednosti iz dana u dan. I možemo slobodno reći da to nije neopravdano i da sa pravom ovaj čaj beleži toliko popularnost i pažnju.

Koje su to prednosti koje zeleni čaj nosi sa sobom?
Ono po čemu je ovaj čaj vrlo poznat je da utiče pozitivno na mršavljenje pa ga mnoge osobe koje su na dijeti ili odredjenom programu gubljenja kilograma sa zadovoljstvom koriste u svom programu ishrane.

Pored efekta na mršavljenje, zeleni čaj ima svojstvo da vas puni energijom i duže drži aktivnim i budnim. To je najviše zbog kofeina koji se nalazi u ovom čaju. Jako veliki broj dijeta i programa za mršavljenje ga preproučuje i sastavni je deo njih. Medjutim, iako je jedna od popularnijih hrono dijeta nije baš blagonaklona ka ovom čaju. Ipak, pozitivni efekti zelenog čaja na mršavljenje su neosporni.
Ovaj čaj utiče i na smanjenje bolova, a najefikasniji je kod zubobolje. U slučaju zubobolje trebalo bi da ispirate usta sa njim, ne samo da ga pijete. Zahvaljujući antibakterijskim svojstvima zelenog čaja ispiranjem možete znatno umanjiti bol.

Poznato je da zeleni čaj jača i kompletan čovekov imuni sistem. Zahvaljujući antioksidantima iz ovog čaja, redovnim konzumiranjem ovog napitka možemo u znatnoj meri ojačati naš imunitet i tako smanjiti šanse da se razbolimo ili da nas zakači neki neugodni virus ili prehlada.
Jako dobro deluje na mokraćne kanale i detoxifikuje naš organizam. Jako je bitno povremeno očistiti svoj organizam od raznih toxina koji su se nagomilali u našem telu a u tome vam zeleni čaj itekako može pomoći. Dobro je poznat kao prirodan diuretik i detox napitak pa ga slobodno možete konzumirati ukoliko želite da se oslobodite neželjenih stvari iz svog organizma.

Pored svih ovih prednosti koje smo naveli, zeleni čaj ih ima još jako puno, a samo neke od njih su da poboljšava pamćenje, smanjuje nastanak novih bora, smanjuje psorijazu, crvenilo i još mnogo toga. Pa zato, ukoliko ga već niste konzumirali krajnje je vreme da ga isprobate i učinite nešto dobro za svoje zdravlje što pre.

Pin It
2015-11-10
utorak, 10 novembar 2015 00:00

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori