Back BesplatanSport.com

Neke od prednosti kantarionovog ulja

(0 glasova)
Neke od prednosti kantarionovog ulja

Kantarionovo ulje je uz kokosovo ulje, maslinovo i ulje crnog kima najtraženije zdravo ulje na našim prostorima. Njegove prednosti su mnogobrojne i zaista imajući to u vidu nije ni čudo što je ovo ulje toliko traženo i popularno.

Ulje od kantariona može se koristiti kako za unutrašnju tako i za spoljašnju potrebu. Ukoliko se primenjuje unutrašnje jako je dobar prirodni antibakterijski preparat pomoću kog se čak može ublažavati i depresija i razna stresna stanja.

Kada je reč o spoljašnjoj upotrebi, najčešće se kantarionovo ulje koristi za negu kose, negu kože kao i za razne upale, infekcije ili proširene vene.
Pre bilo kakve upotrebe ovog ulja, trebalo bi da se posavetujete sa svojim lekarom. Ukoliko dobijete zeleno svetlo i ukoliko ne koristite neke druge lekove odnosno medikamente, ovo ulje se obično koristi tri puta dnevno, preventivno ili za odredjene zdravstvene probleme. Najčešće se preporučuje uzimanje 3 puta dnevno, i to nakon obroka po jedna mala kašičica.

Ukoliko se odlučite da kantarionovo ulje koristite spoljašnje, trebate znati da je ono jako efikasno za negu kose i negu kože. Kada je reč o nezi kose, bitno je napomenuti da ulje od kantariona deluje tako što smanjuje mašćenje kose, vraća joj stari sjaj i daje joj budnost. Takodje, ukoliko imate problema sa sporijim rastom ili opadanjem kose, ovo ulje vam može pomoći i kod tih stvari. Dovoljno je da pomešate jednu kap kantarionovog ulja sa prirodnim šamponom za kosu i da sa njim operete kosu, dobro ga utrljavajući medju vlasi kose. Nakon utrljavanja potrebno je da dobro isperete kosu vodom.
Pored odličnog efekta na zdravlje naše kose, kantarionovo ulje ima niz prednosti i za našu kožu. Pa tako pomoću njega možete tretirati razne nepravilnosti ili bolesti kože kao što su strije, akne i slično.

Ukoliko ga želite koristite direktno na koži, dovoljno je da to činite jednom dnevnom, tako što ćete kantarionovo ulje naneti na predeo kože koji želite da tretirate, u tankom sloju.

Pin It
2015-11-09
ponedeljak, 09 novembar 2015 00:00

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori