Bez poraza do trofeja

Posle prošlogodišnjeg poraza u finalu ekipa Beograd’96 uspela je da trijumfuje na turniru u Ljubljani.Iako su putovali celu noć i stigli na sam početak turnira, ekipa je uspela da zabeleži četiri pobede i stigne do pobedničkog pehara.
Bez poraza do trofeja

Domaćin turnira „Ljubljana Bombers“ ugostio je pet ekipa , a turnir se igrao u sali Hotela“Bit“.
U grupi u kojoj je bio Beograd’96 još su igrale ekipe Vindije (CRO) i Zajčka(SLO), dok su u drugoj grupi igrali Novi Zagreb (CRO), Ježica (SLO) i domaćin Bombers (SLO).
Vindija iz Varaždina bila je prvi protivnik našem timu, koji se mučio na udaranju na početku utakmice.Ipak u trećoj izmeni posle dve vezane greške Varaždinaca, naš tim osvaja dva poena za konačnih 3-1 i prvu pobedu.

Sličan scenario desio se i u drugoj utakamici, na udaranju naši napadači ne uspevaju da udare lopticu.Dobra odbrana drži našu ekipu u utakmicu, jer Zajčki ne uspevaju da stignu do poena do kraja utakmice.
Za razliku od našeg tima, odbrana Zajčka u trećoj izmeni pravi dve greške i dozvoljava Beogradu da stigne do prvog , što se ispostavilo jedinog poena na utakmici. Tako je naša ekipa sa dve pobede osigurala polufinale u kojem je čekala pobednika utakmice razigravanja između Ježice i Vindije.
U drugoj grupi „Ljubljana Bombers“ su pobedama nad Novim Zagrebom i Ježicom, stigli do prvog mesta u grupi.
Polufinale je donelo utakmice Vindija-Beograd’96 i Zajčki-Ježica.

Vindija je pokušala da vrati Beogradu za poraz u prvoj utakmici na turniru.Već vidljivo umorni, igrači našeg tima uspeli su da relativno lako pobede Varaždince (12-0) i stignu da finalne utakmice, gde ih je čekala ekipa Ljubljana Bombers, koja je dobila Zajčke sa 9-2.
Može se reći da je ovo utakmica između starih rivala, jer je većina igrača Ljubljane Bombersa nastupala za Ježicu prošle godine.
Poveli su Ljubljančani sa 1-0 u prvoj izmeni, da bi naš tim odmah izjednačio u svom prvom napadu.
Rezultat se promenio u drugoj izmeni posle fer plej poteza Ljubljančana.Odličan udarac u centarfild igrač Bombersa hvata lopticu koja se odbija od poda, sudije sude aut, a treneri Ljubljančana ispravljaju ovu odluku sudija i Beograd’96 vodi sa 3-1 u drugoj izmeni.
Uspeo je naš tim da održi razliku i na kraju da pobedi sa 6-4 i osvoji turnir u Ljubljani.
Na maloj svečanosti podeljene su diplome za najbolje igrače, pa je tako najbolji udarač bio Dušan Nakić, a MVP turnira Nikola Ivanović.
Želimo da se zahvalimo organizatoru na odličnom domaćinstvu i fer pleju.

Ovim turnirom završena je sezona 2014, koja je za naš bejzbol bila više nego uspešna.Novi izazovi čekaju nas već početkom sledeće godine.

Izvor: skolskaliga2.beograd96.com

Posted: 10 decembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori