Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Zemlja
  • Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ organizuje inkluzivnu trku na Košutnjaku

Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ organizuje inkluzivnu trku na Košutnjaku

Uz podršku Delta Fondacije, Sportskog saveza osoba sa invaliditetom i Triatlon saveza grada Beograda,  Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ organizuje inkluzivnu trku „Trčim da svetu poručim“. Inkluzivna trka na 400 metara u kojoj će učestvovati oko 200 dece i osoba sa invaliditetom,  održaće se 6. septembra sa početkom u 10h na otvorenim terenima Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku u Beogradu.
Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ organizuje inkluzivnu trku na Košutnjaku


Cilj manifestacije „Trčim da svetu poručim“ je promocija mogućnosti osoba sa invaliditetom, socijalne inkluzije i njihove integracije u društvenu zajednicu. Ideja ove manifestacije je da se svetu prenese poruka o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Na kraju trke, svi učesnici pustiće balone i poslati svoju poruku osobi do koje će balon stići.

Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ osnovan je 2012. godine sa ciljem da organizuje sportske manifestacije za osobe sa invaliditetom. Sportskim aktivnostima poboljšava se kvalitet života osoba sa invaliditetom, podstiče se njihov lični razvoj i povećava njihovo emotivno i fizičko blagostanje.

Podrškom inkluzivne trke „Trčim da svetu poručim“, kao i realizacijom sopstvenih i pružanjem podrške aktivnostima drugih organizacija, Delta Fondacija podstiče poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

 

Više o inkluzivnoj trci možete pročitati na sajtu: http://www.pobednici.rs/index.php?id=73

 
Info

Mesto: Otvoreni teren Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, Beograd
Datum i vreme: 06.09.2014. sa početkom od 10.00 časova
Organizator: Sportski klub osoba sa invaliditetom Pobednici
Distanca: 400m
Prijavljivanje: do 25.08.2014. na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Osiguranje, odgovornost i zdravlje: Svaki takmičar učestvuje na takmičenju na svoju vlastitu odgovornost. Lekarska pomoć će biti dostupna uz stazu.
Pokrovitelj: Delta fondacija
Dodeljivanje nagrada: Ceremonija dodele medalja održaće se za sve osobe sa invaliditetom.


Posted: 05 septembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori