Back BesplatanSport.com

Nevena Ignjatović 48. na prvoj trci slaloma na Svetskom kupu

Nevena Ignjatović 48. na prvoj trci slaloma na Svetskom kupu

Na prvoj trci slaloma u okviru Svetskog kupa koji je održan u finskom Leviju, Nevena Ignjatović zauzela je 48. mesto na svojoj prvoj trci u sezoni 2013/14.

Ignjatovićeva je ostvarila vreme od 59.69 sekundi uz 2.46 sekundi zaostatka u odnosu na vodeću Mikaelu Šifrin. Ipak, to nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju, jer je veliki broj devojaka imao zaostatak manji od dve sekunde.


Nevena je startovala 55. i na prvom prolaznom vremenu kasnila je manje od pola sekunde za vodećom skijašicom. Do samog kraja je vozila mirno i staloženo, što je bilo dovoljno za 48. vreme.


“Žao mi je što nisam iskoristila ovu šansu, staza je bila perfektna. Saznala sam da sam imala 13. i 19. prolazno vreme na prva dva merenja. Donji deo staze je trebalo još više da “pustim”. Vreme je inače bilo veoma čudno, na početku je duvao vetar, ali je kasnije prestao, ali to je skijanje. Jedva čekam trke Evropa kupa i nove šanse”, rekla je nakon trke Nevena Ignjatović.


Neveninim nastupom zadovoljni su i članovi njenog tima, uz osvrt i na tekuće probleme:

 

“Nevena je svojom vožnjom pokazala da može u top 30. Na prvom prolaznom vremenu imala je bolji rezultat čak i od Tine Maze. Međutim, i dalje nam nedostaje mir u timu jer nisu ispoštovani dogovori i odluke granskog saveza. Ukoliko se status ne reši do kraja meseca, nećemo moći da nastavimo sa takmičenjima.”


Naša najbolja skijašica će ostati u Finskoj gde narednog vikenda, takođe u Leviju, nastupa u okviru Evropa kupa na trkama slaloma i veleslaloma. Na prvoj trci Svetskog kupa trijumfovala je mlada američka skijašica Mikaela Šifrin ispred Nemice Marije Hefl-Riš i Slovenke Tine Maze.

Izvor Blic

Posted: 18 novembar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori