Back BesplatanSport.com

Rusi skladište sneg za zimsku Olimpijadu 2014.

Rusi skladište sneg za zimsku Olimpijadu 2014.
I dok većina Rusa jedva čeka da sa konačnim dolaskom toplih dana, okopne i poslednje gomile snega koje mesecima zakrčuju ulice i dvorišta, na jugu zemlje, u crnomorskom letovalištu Šoči, vlasti su angažovale čitavu armadu mašinerije i ljudstva na njegovom prikupljanju i skladištenju radi Zimpskih olimpijskih igara 2014. godine.

Dva događaja, planirana kao test za Olimpijadu u Sočiju - takmičenja u snoubording paralel-slalomu i sloupstajl skijanju, otkazana su u februaru zbog odsustva snega ili kiše.


To je bio znak za uzbunu za organizatore, koji strahuju da bi mogli da budu suočeni sa istim problemom iduće godine u vreme trajanja Olimpijskih igara.
Oni su zato odlučili da prikupe oko 450.000 kubnih metara snega i sačuvaju ga do idućeg februara, "zlu ne trebalo".


Rusi ne žele da se ponovi situacija sa zimske Olimpijade u Vankuveru 2010. kada je zbog neuobičajeno toplog vremena sportska manifestacija dobila naziv "smeđe igre", a organizatore stavila na muke da hitno dopreme sneg na staze.

"Ne bojimo se da ćemo ostati bez snega. Ovo preduzimamo samo iz predostrožnosti", naveo je Mihail Tiguškin, predstavnik odmarališta Rosa Hutor u kojem će biti održan najveći broj takmičenja na Olimpijadi.


"Čak i ako padne malo snega, kao prošle godine, imaćemo ovih 450.000 kubnih metara ovde, što će je više nego dovoljno", naveo je on.

Izvor Blic


Posted: 11 april 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori