Back BesplatanSport.com

Osam odličja za veslačku reprezentaciju

Srpska veslačka reprezentacija osvojila po četiri srebra i bronze na Balkanskom prvenstvu koje je 10. i 11. septembra 2016, održano u grčkom gradiću Kastorija
Osam odličja za veslačku reprezentaciju

Srpska veslačka reprezentacija osvojila je osam odličja na Balkanskom prvenstvu koje je 10. i 11. septembra 2016, održano u grčkom gradiću Kastorija. U subotu, prvog dana šampionata, vicešampioni Balkana postali su Aleksandar Izda u skifu za juniore (rezultat u finalu 7:37.10), Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u dubl skulu za juniore (6:53.96) i Veljko Simić i Andrija Stojković u dvojcu bez kormilara za juniore (7:05.79). Bronzane medalje osvojili su Veselin Tričković, Vuk Mladenović, Vanja Obradović i Damjan Lazić u četvercu bez kormilara za juniore (6:28.57), Pavle Lijeskić u skifu za kadete (7:55.77) i Anđela Nišević i Ivana Pavić u dubl skulu za kadetkinje (7:43.40). Osmerac za kadete Nikola Milošević, Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković, Aleksa Đerić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica, Luka Stijačić, kormilar Luka Mladenović ostao je prvi ispod crte za odličja (6:20.38) zauzevši u finalu četvrto mesto. Dubl skul za kadete Vlada Tontić, Novak Stojšić bio je peti (7:20.64), a isti plasman samo u skifu za kadetkinje ostvarila je Milana Klepić (8:58.15).

                                                        U nedelju, drugog dana takmičenja, srpska veslačka reprezentacija izlila je još dve medalje. Vicešampioni Balkana postali su Todor Stanković i Marko Prodanović u dvojcu bez kormilara za kadete (7:14.11), dok je bronzu osvojio juniorski osmerac Veljko Milovanović, Aleksa Popović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Veselin Tričković, Vuk Mladenović Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović (5:59.29). Drugog dana na stazi se našlo još pet naših čamaca. Maša Stanisavljević osvojila je četvrto mesto u skifu za juniorke (8:37.65), a isti plasman ostvarili su i Aleksandar Izda, Aleksa Tošić, Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u četverac skulu za juniore (6:22.62). Četverac bez kormilara za kadete Luka Stijačić, Marko Gatalica, Lazar Ilinčić, Aleksa Đerić zauzeo je peto mesto (6:55.51), četverac skul za kadete Nikola Mirilo, Nikola Lončar, Đorđe Natić, Marko Đuranović bio je, takođe peti (6:42.96), dok je četverac skul za kadetkinje Milana Klepić, Anđela Nišević, Ivana Pavić, Maša Bezbradica osvojio četvrto mesto (7:21.17).

Posted: 12 septembar 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori