S osam posada u Holandiju

UOČI SVETSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE U NEOLIMPIJSKIM DISCIPLINAMA, SENIORE DO 23 GODINE I JUNIORE (ROTERDAM, HOLANDIJA, 21-28. AVGUST 2016)
S osam posada u Holandiju

Na Svetskom prvenstvu za seniore u neolimpijskim disciplinama, seniore do 23 godine i juniore čiji će domaćin 21. do 28. avgusta 2016. biti Roterdam Srbiju će predstavljati osam čamaca – jedan u konkurenciji seniora, četiri u konkurenciji seniora do 23 godine i tri u konkurenciji juniora

Roterdam (Holandija) će od 21. do 28. avgusta 2016. biti domaćin Svetskog prvenstva za seniore u neolimpijskim disciplinama, seniore do 23 godine i juniore. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati osam čamaca, svi u muškoj konkurenciji. U konkurenciji seniora nastupiće jedino Miloš Stanojević koji će se ogledati u skifu za lake veslače. U kategoriji seniora do 23 godine boje naše zemlje braniće dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković, dubl skul za lake veslače Marko Jošić, Petar Jovanović, četverac bez kormilara Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Zoran Rajić i četverac sa kormilarom Nikola Cvijetić, Aleksandar Marinkovski, Uroš Marinković, Lazar Lazović, kormilar Boško Kostić. U konkurenciji juniora nastupiće skifista Vukašin Pivač, četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović i četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović.
Prvi u Holandiju putuju seniori B i to u petak, dva dana pred start prvenstva. Njima će se tamo pridružiti četverac sa kormilarom koji će završne pripreme odraditi u Parizu. U nedelju na poprište planetarnog šampionata, takođe iz Pariza, stiže senior Miloš Stanojević, koji u ponedeljak popodne vesla kvalifikacije. Tog dana put Roterdama kreću juniori, budući da im takmičenje počinje u u sredu. Uz ekipe će u Holandiji biti i njihovi treneri i to – Francuz Sedrik Tublan (seniori – skif za lake veslače), Dušan Kovačević (seniori do 23 godine – četverac bez kormilara), Lazo Pivač (seniori do 23 godine – dvojac bez kormilara i juniori – skif), Miloš Tomić (seniori do 23 godine – četverac sa kormilarom), Radivoj Mijatov (seniori do 23 godine – dubl skul za lake veslače), Goran Todorović (juniori – četverac sa kormilarom) i Miloš Čudić (juniori – četverac bez kormilara).

Posted: 16 avgust 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori