Back BesplatanSport.com

Prvi bodovi za Nevenu Ignjatović u Svetskom kupu

Po drugi put u istoriji Svetskog kupa u alpskom skijanju, a prvi put nakon više od pet godina kada je Jelena Lolović bila 14. na slalomu u Aspenu, skijašica iz Srbije osvojila je bodove. Nevena Ignjatović zauzela je 27. mesto u superkombinaciji voženoj u bugarskom ski centru Bansko.
Prvi bodovi za Nevenu Ignjatović u Svetskom kupu

Nekoliko sezona u Svetskom kupu i mnoštvo pokušaja ulaska u prvih 30 u slalomu i veleslalomu, te osvajanja prvih bodova isplatilo se, za Nevenu Ignjatović, prazničnog 1. marta 2015. godine. Prvi put u karijeri odlučila je Nevena oprobati se u drugim disciplinama, superveleslalomu i superkombinaciji, a posle dva otkazana superveleslaloma u petak i subotu, neočekivano je na red prvo došla superkombinacijska trka.

Startovala je Nevena sa startnim brojem 39 prvu, superveleslalomsku trku i bez većih grešaka, probivši se kroz zahtevni magloviti srednji deo staze, privela je kraju sa 4.93 sekunde zaostatka za vodećom Austrijankom Anom Feninger, zauzevši tako 34. poziciju. Slalom, koji je omiljena Nevenina disciplina, predstavljao je poslednji deo puta do prvih bodova u Svetskom kupu. Nekolicina specijalistkinja za brzinske discipline odlučila je da se ne pojavi na startu slalomske vožnje, pa je pred Nevenom bio znatno lakši posao - za prve bodove bilo je dovoljno sa bilo kojim vremenom ući u cilj.

Bez velikog pritiska i sa solidnim slalomom, Ignjatovićeva je 25. vremenom druge vožnje ostvarila rezultat dovoljan za 27. poziciju. Zaostatak za iznenađujućom pobednicom Austrijankom Anom Feninger glasio je 8.54 sekunde, ali ono što je najvažnije jesu prvi bodovi u Svetskom kupu, njih četiri.

Iza Ane Feninger na podijumu su se našle svetska šampionka u superkombinaciji i vodeća u generalnom plasmanu, Slovenka Tina Maze, kao i još jedna Austrijanka, Katrin Cetel. U Banskom će se sutra voziti otkazani superveleslalom od petka, a na njemu, ovog puta, neće biti Nevene Ignjatović, koja će debi u toj disciplini odložiti najverovatnije za narednu sezonu. Start trke je u 10:15 h.

Do kraja sezone u Svetskom kupu preostala su još tri vikenda, a najbolja srpska skijašica trebalo bi da se pojavi na trkama u tehničkim disciplinama, koje će biti održane ui švedskom Oreu 13. i 14. marta.

Posted: 01 mart 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori