Back BesplatanSport.com

Stefanović šesti u prvoj etapi, kiša prekinula Trku kroz Srbiju

Stefanović šesti u prvoj etapi, kiša prekinula Trku kroz Srbiju

Prvo mesto osvojio je bugarski reprezentativac Aleksandar Aleksijev ispred Norvežanina Huruma Sondernmana, člana ekipe Oneko, i Kazahstanca Artema Jaharova (Astana).


Etapu, koja je trebalo da bude dugačka 98,7 kilometara (sedam krugova), biciklisti su zbog izuzetno loših vremenskih uslova, jake kiše i klizavog kolovoza, prekinuli posle 22 kilometra.


U dogovoru sa komesarom UCI, Belginjacem Lukom Gejsenom, vratili su se na cilj, gde je ponov dat start, i vožena su dva kruga bez merenja vremenske rezlike (svi učesnici dobili su vreme prvog - 37,20 minuta).


Sprint u cilju bio je samo za majice, pa će tako Bugarin Aleksijev u drugoj etapi, u sredu od Niša do Bora (137 kilmetara), nositi žutu majicu, a osvojio je i plavu majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima.


Zvanični merilac vremena, firma BPS, darovala je pobednika časovnikom Festina sa znakom trke.


Trku kroz Srbiju, koja se vozi pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na svečanoj bini u Nišu otvorio je gradonačelnik Zoran Perišić u prisustvu direktora organizacije trke Ljube Živanovića, predstavnika sponzora i brojnih uglednih zvanica.


Moto trke je „Turizam, kultura i biciklizam zajedno“, a voziće se putevima rimskih careva u okviru obeležavanja 1.700 godina Milanskog edikta. Učestvuje 119 takmičara u 24 ekipe, sa biciklistima iz 24 zemlje, a trka se završava za pet dana ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Izvor Blic

Posted: 13 jun 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori