Back BesplatanSport.com

Prvo takmičenje u preletu paraglajderom ove sezone

Predstojećeg vikenda, od 19. do 21. aprila, u Vršcu će se sastati najbolji paraglajderisti, kako bi se svojim preletima nadmetali u okviru 1. kola Lige Srbije na takmičenju „Vršac Open“. Takmičenje je uvršteno i u kalendar Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), te se pored prijavljenih 30 pilota iz Srbije, očekuju i paraglajderisti susednih zemalja – Rumunije i Mađarske.
Prvo takmičenje u preletu paraglajderom ove sezone


Prema planu organizatora, četvratak i petak su rezervisani za registraciju takmičara. U subotu i nedelju će se izvoditi takmičarski letovi, nakon kojih u nedelju sledi proglašenje najboljih. Predviđena poletišta su Kula i Đakov vrh, na 400m nadmorske visine.
Organizator tаkmičenja je Klub slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda. U Vršcu će ujedno biti sproveden i paraglajding kamp, u okviru koga će se održati seminar po pitanju bezbednosti letenja i vazdušnog prostora, na kome će svi učesnici takmičenja biti u obavezi da prisustvuju.
Vremenska prognoza je povoljna za pilote paraglajdera koji će se okupiti u Vršcu, pa se očekuje uspešan početak sezone takmičenja i dobrih preleta koje će nam takmičari donositi tokom godine.

 

 

Posted: 18 april 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori