Prva RTING trka u Sokobanji

14. novembra 2017. godine dođite i probajte (uz korišćenje GPS-tehnologije i aplikacija, na biciklu ili trčeći) novu rekreaktivno biciklističku, atletsku disciplinu RTING SPORT© koja je dobila naziv po našoj planini Rtanj.
Prva RTING trka u Sokobanji

 Nadmorska visina planine Rtanj je 1.570 (500 π) metara. Disciplina ima 6 nivoa: 1570 m 3140 m 4710 m 6280 m 7850 m 9420 m ukupne visinske razlike (Elevation Gain). Ova individualna sportska disciplina je prvenstveno namenjena planinskim biciklistima (MTB), drumašima i BMX-vozačima, ali i za planinske trkače, maratonce, ultramaratonce…

Trka mora da se sve vreme odvija uz pomoć GPS-tehnologije i aplikacije STRAVA, npr. koja računa ukupan Elevation Gain, a vozi se ili trči ista staza ili drum, koji su sve vreme otvoreni za saobraćaj. Ni na jednom segmentu staza ne sme imati spust. Dakle, staza može biti bilo koja a njena putanja ne sme da bude nigde silazna, sem u povratku.

Broj krugova zavisi od nivoa i ukupne visinske razlike staze. U zavisnosti od nivoa moguće je napraviti samo jednu pauzu, npr. najviše 30 minuta za prvi a 180 minuta za šesti nivo, bilo kad, bez drugih prekida dužih od 10 minuta. Onaj ko završi ovu trku dobija titulu prvog, drugog… ili šestog nivoa, zavisno od pređene staze.

Digitalni sertifikat se izdaje, nakon pregleda GPS-trke na aplikaciji STRAVA...

Rting je individualna sportska disciplina i izazov, a ima za cilj promociju biciklizma i trčanja.

Ciljna grupa su rekreativci i profesionalni sportisti. GPS-link (.gpx), informacije i zahteve za izdavanje sertifikata pošaljite na CONTACT http://rting.sportsontheweb.net

Predsednik BK GORSKI Aleksandar Miletić

Posted: 03 novembar 2017
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori