Back BesplatanSport.com

Goran Đurković je pobednik Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom.

Goran Đurković je pobednik ovogodišnjeg Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom. Među deset najboljih su čak četiri naša pilota.
Goran Đurković je pobednik Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom.

    U generalnom plasmanu Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom za 2016. godinu na prvom mestu stoji ime našeg pilota – Gorana Đurkovića. On se za titulu najboljeg izborio na četiri takmičenja koja su održana u okviru svetskog kupa – u Crnoj Gori, Albaniji, Indoneziji i Tajvanu.
    „Bilo je izuzetno teško, a naročito pred kraj šampionata. Poslednja dva takmičenja su bila u Aziji, gde je sasvim druga klima i vremenska razlika, a na svim takmičenjima jaka konkurencija. Na poslednjem takmičenju sam prešao u vođstvo i bukvalno u poslednjoj letačkoj seriji pobedio“, kaže Goran. Đurković titulu pobednika svetskog kupa dodaje tituli vicešampiona Evrope u precizom sletanju paraglajdera koju je osvojio pre nepunih mesec dana.


    Od 242 takmičara koliko je ove godine nastupalo u takmičenjima za svetski kup, čak četiri naša pilota su uspela da se nađu među deset najboljih. Pored Đurkovića, u top deset su i: Dejan Valek (5. mesto), Slobodan Maletić (6. mesto) i Ivan Pavlov (7. mesto). Pavlov je inače na nedavno završenom Evropskom prvenstvu doneo kući bronzanu medalju, a sva četvortica su članovi reprezentacije koja je od ove godine najbolja u Evropi!

Posted: 24 avgust 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori