Back BesplatanSport.com

JEDRILIČARSKE BITKE NAD SRBIJOM

Otvoreno državno prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu održaće od 01. do 10. avgusta na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina. Naši najbolji piloti jedrilica sa gostima iz Slovenije, takmičiće se u vazduhoplovnim trkama iznad Vojvodine.
JEDRILIČARSKE BITKE NAD SRBIJOM

U deset takmičarskih dana, očekuju ih preleti od preko 350 km i nekoliko sati u vazduhu, sve to bez motornog pogona. Organizatori 61. državnog prvenstva Srbije su Aeroklub „Aeroseks“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.   

Očekuje nas 10 trkačkih dana napakovanih adrenalinom, borbom pilota sa meteo uslovima za ispunjenje dnevnog zadatka, vanterenskim sletanjima, nadmudrivanjima u vazduhu i preletima dostojnih prepričavanja do sledećeg prvenstva. – izjavio je Filip Milanović, potpredsednik AK „Aeroseks“.Pored takmičenja, organizatori su se potrudili da svim posetiocima obezbede mogućnost letenja jedrilicom ili ultralakim vazduhoplovima, tandem skoka padobranom, kao i obilazak podzemnih bunkera iz drugog svetskog rata koji se nalaze u zoni aerodroma. Posebnu pažnju posvetili su najmađim posetiocima za koje je obezbeđena zona za zabavu i tereni za odbojku, mali fudbal, frizbi i razne druge aktivnosti. Za sve ljubitelje vazduhoplovnih sportova, ulaz će biti slobodan tokom svih dana takmičenja.

Autor:
Dušan Arsević

Posted: 30 jul 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori