GOLIJA DOMINIRALA NAD ALPIMA

 Predrag Dudić, pilot paraglajding kluba „Golija“ iz Raške, pobednik je Državnog prvenstva Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet, koje se prošle nedelje (12-19. jula) održalo u Sloveniji na terenima iznad Nove Gorice. Na istom takmičenju, piloti PK „Golija“ uspeli su da osvoje titulu ekipnog državnog prvaka. Zoran Nikolić, Marko Miletić i Zoran Petrović su sa predvodnikom Dudićem, doneli titulu ekipnog prvaka Srbije u Rašku prvi put u svojoj istoriji.
GOLIJA DOMINIRALA NAD ALPIMA

Nakon više od 10 sati provedenih u vazduhu bez motornog pogona i preletenih preko 300km, Dudić je iza sebe ostavio svog klupskog kolegu i nekadašnjeg šampiona Srbije Zorana Petrovića, koji se posle pauze vratio takmičenjima osvojivši srebrnu medalju. Bronzani pilot Srbije u paraglajdingu postao je Milan Stević iz Požarevca.
Pobeda PK „Golija“ u ekipnom plasmanu je bila viša nego ubedljiva nad ostalim klubovima, pa je tako prošlogodišnji šampion Srbije, PK „Ares“ iz Beograda. osvojio drugo mesto, dok su se kao trećeplasirani u Kraljevo vratili piloti PK „Eol“.
-    Dupla pobeda. Presrećan sam. Čak mi je možda i draža ekipna titula nego pojedinačna, jer iza ovog rezultata stoji timski rad. Hvala mnogo opštini Raška na razumevanju, kao i Sportskom savezu Raška koji nam pružaju podršku tokom cele godine. Ovo su moji Raščani zaslužili da se ponose najboljim pilotima u zemlji. – ushićeno je izjavio Dudić.
Zbog specifičnosti sporta Državna prvenstva u paraglajdingu se često održavaju van granica svojih država. Tako je ove godine prvenstvo Srbije održano u Sloveniji kao deo projekta saradnje sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, čija su državna prvenstva održana prošle godine na Kopaoniku. Plan je da se svake godine takmičenja održe u drugoj državi radi jačanja vazduhoplovnih odnosa ali i upoznavanja različitih terena i dobijanja bodova na međunarodnoj rang listi. Nakon ovog takmičenja ostaje na Vazduhoplovnim savezima BiH i Hrvatske da ispune svoj deo dogovora.

Autor:
Dušan Arsević


Posted: 23 jul 2015
Pin It

Medije

f

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori