Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Vatra
  • Evropsko prvenstvo u akvatlonu i prva juniorska medalja na tom rangu u istoriji za Srbiju

Evropsko prvenstvo u akvatlonu i prva juniorska medalja na tom rangu u istoriji za Srbiju

Mnogo znoja, malo manje krvi i suza je proteklo, preplivani su kilometri, pretrčane stotine kilometara i nije bilo uzalud! 31.05.2014. je dan kada sam osvojio prvu medalju na elite (ne rekreativnom) evropskom prvenstvu u akvatlonu, samo jednu od mnogih koje slede. To je medalja koju do sada ni jedan junior nije uspeo da osvoji.
 Evropsko prvenstvo u akvatlonu i prva juniorska medalja na tom rangu u istoriji za Srbiju


U Keln sam otisao po medalju, znao sam da mogu iako sam samo pet dana pre trke morao na infuziju zbog iscrpljenosti organizma posle evropskog kupa u Ukrajini.
Stigao sam da se oporavim i trku startujem maksimalno spreman.

Plivanje je bilo u najmanju ruku, neorganizovano; cetrdeset takmicara poredjanih u prostor prostor od oko 10m. Guzva, guranje i tuca su obelezili plivanje, nekoliko puta su me povukli za rame, udarili stopalom po glavi, a neki su cak ronili kod bova i znacajno skracivali.

Koliko god da sam se trudio, nisam mogao da se proguram i prodjem napred posle 500m kada su svi posustali, losiji start me je mnogo kostao. Zbog lose organizacije starta i plivackog segmenta, generalno, sam imao verovatno najlosije plivanje ikada na inostranim trkama.

Medjutim, lepsa strana trke, ona strana koja mi je omogucila da se okitim bronzom je trcanje. Od samog strata sam se osecao snazno i nisam se stedeo, krenuo sam da hvatam jednog po jednog, sto juniora sto seniora.

Koliko je plivanje bilo lose, toliko je trcanje bilo dobro, polako mi se vraca forma od pre pada sa bicikla i povrede glave kada sam morao da pauziram sa treningom. To je mozda i najvaznija cinjenica jer mi je potrebno dobro trcanje ako hocu dobre rezultate.

Stvarno sam zahvalan svima koji mi pruzate podrsku, hvala na svim cestitkama i lepim zeljama. Zeleo bih da kazem da je ovo samo pocetak!

Takodje, nista ovo ne bi bilo moguce da nemam konstantu podrsku porodice, razumevanje trenera Ogija, pomoc sponzora (sportofis i supernatural med), takodje klupskih drugova i kluba (pre svega Ponja sa kojim treniram skoro svaki dan) i naravno ostale podske koja stize sa raznih strana!!!

I jos jednom hvala mojim velikim prijateljima Danilu i Gaji sto su me srdacno ugostili i pomogli mi da se snadjem u Kelnu.Hvala! :)

Osvajac bronzane medalje na juniorskom evropskom prvenstvu ili jednostavno, onaj stari, samo malcice brzi, Milan

Izvor: www.milantomin.com


Posted: 03 jun 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori