Back BesplatanSport.com

GODIŠNJICA NFL TRAGEDIJE: Ubijen kacigom zato što je crnac!

Pre tačno 41 godinu velika rasistička tragedija dogodila se u Alabami kada je Antoni Odel Kenon tragično izgubio život od ruke protivničkih igrača
GODIŠNJICA NFL TRAGEDIJE: Ubijen kacigom zato što je crnac!


Priča koja je malo poznata javnosti i koja je svakako zaslužila da se objavi! Pre tačno 41 godinu američki fudbal (NFL) doživeo je jedan od najmračnijih perioda u svojoj istoriji pošto je, na jednom meču u Alabami, život izgubio Antoni Kenon, koji je brutalno ubijen kacigom na terenu jer je crnac.

Kenon je te davne 1972. godine nosio dres Džeksonvila, čiji se tim sastojao od mešavine belih i tamnoputih igrača koji su se, prema rečima tadašnje javnosti, perfektno slagali, a tragično nastradali mladić bio je jedan od najboljih igrača u timu.

Već na početku sezone Džeksonvil je trebalo da ide u goste Velburnu, koji se nalazio u severnom delu Alabame. Nedelju dana pred meč gosti su primili gomilu pretećih poruka iz Velburna, gde im je jasno dato do znanja da ”ne dovode svoje crnčuge u njihov grad ili će biti ubijeni”.

Međutim, tim Džeksonvila je otišao u punom sastavu, a Kenon je imao neverovatno veče. Ali, onda se desila tragedija.

- Nikada neću zaboraviti taj momenat koji se desio na nekoliko koraka ispred mene. Tokom jednog napada oboren je na zemlju, a fudbaleri Velburna su pritrčali i počeli da ga udaraju kacigama u glavu. Kenon je ležao u krvi, brzo je prevezen u bolnicu, ali je bilo prekasno. Zbog povrede mozga i izliva krvi preminuo je – rekao je njegov tadašnji saigrač Endi Lemb.

Izvor: www.telegraf.rs

Posted: 10 oktobar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori