Back BesplatanSport.com

Nova sezona američkog fudbala

Nova sezona Sport klub Prve lige Srbije američkog fudbala startuje narednog vikenda.
Nova sezona američkog fudbala

Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a završnica takmičenja, Serbian Bowl, predviđen je vikend 7-8. jula.
U ovogodišnjoj Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti sledeće ekipe, na osnovu plasmana prethodne sezone: Kragujevac Wild Boars, Beograd SBB Vukovi, Inđija Meridian Indians, Beograd Blue Dragons, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Jagodina Black Hornets, Kikinda Mammoths i Bor Golden Bears.


Sistem takmičenja isti je kao prošle godine. Sve ekipe će u regularnom delu sezone igrati jednokružno kroz sedam kola, nakon čega sledi borba u plej-ofu, i to najpre kroz wildcard utakmice, a onda i polufinala, pa finala. Kao do sada, tim koji bude okončao regularni deo sezone na sedmom mestu igraće baraž protiv drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi Srbije. Poslednjeplasirani tim direktno ispada iz prvog ranga, dok će prvak Druge lige Srbije obezbediti učešće u najvišem rangu u 2019. godini.


Prvi put ove godine će se organizovati i centralni omladinski kamp “Srpska akademija američkog fudbala” – stvaranje srpske škole američkog fudbala.


Srpska asocijacija američkog fudbala ima pet seniorskih i pet omladinskih liga u dve kategorije: tackle fudbal i fleg fudbal (ženska liga). U Srbiji američki fudbal igra oko 3000 igrača (od kojih je 30 iz inostranstva) u 33 registrovana kluba. Najmlađi srpski orlovi su treći u Evropi, reprezentacija Srbije je sedma u Evropi, a beogradski klub “Vukovi” bio je vice-šampion Evrope.

Autor: Sandra Planojević

 

Posted: 20 mart 2018
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori