Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Vatra
  • BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra.

BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra.

Sa željom da ovaj atraktivni sport promovišu i pomognu osnivanje novih klubova i sportskog saveza delegacija "APSIF" (ASIAN PENCAK SILAT FEDERATION) održaće BESPLATAN petodnevni seminar. Učesnici će pored praktičnog znanja dobiti i sertifikate o učešću neophodne za buduće trenere/sudije.
BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra.

ŠTA JE ” PENTJAK SILAT”

Pentjak silat je vrsta borilačkih veština iz Malajskog arhipelaga koja uključuje: udarce, bacanja kao i borbu oružjem.

Ova borilačka veština/sport je veoma popularna u Jugoistočnoj Aziji i uvrštena je u prestižna takmičenja: “SEA Games” i “Asian Games”.

Posmatrano iz ugla sporta Pentjak silat je podeljen na: borbe i samostalne pokazne vežbe (slično katama).

Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tae-kwon dou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila su relativno jednostavna, takođe i oprema, što pogoduje lakom širenju ove veštine u raznim mestima širom zemlje - pristupačno je za vežbanje. Ono što je takođe moguće, je da se majstori gore navedenih veština mogu tzv. prekvalifikovati relativno brzo i tako predstavljati Srbiju na budućim međunarodnim takmičenjima.

ZAŠTO ”SEMINAR PENTJAK SILAT” ?

Primarni cilj seminara je popularizacija ovog sporta u Srbiji. Silat je sport koji nije dovoljno poznat na našim prostorima, a pri tom je veoma razvijen u jugoistočnom delu Azije. Upravo zbog toga seminar će odrzati delegacija takmičara i trenera (4 vrhunska takmičara i 3 trenera). iz Singapura sa predstavnikom Svetske Federacije u Silat-u.

Misija delegacije je da pomogne osnivanje velikog broj novih Saveza samim tim i sportskih klubova, kako bi bili u prilici da konkurišu za dobijanje mesta u programu Letnjih Olimpijskih Igara 2032 godine.

Trenutno Silat nije u ozbiljnijoj meri zastupljen u Evropi (značajno se izdvaja jedino Holandija), što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja na evropskom prvenstvu, samim tim i podizanja sveukupnog kredibiliteta Silata u sportskim strukturama Srbije.

ŠTA DOBIJAŠ DOLASKOM NA ”SEMINAR PENTJAK SILAT”?

Nakon završenog Seminara, kandidati koji budu položili osnovne nivoe za trenera i sudije dobiće zvanične sertifikate od strane predstavnika Svetske federacije i moći će samostalno da organizuju i vode sportske klubove ili sekcije u već postojećim klubovima. 

KOME JE ”SEMINAR PENTJAK SILAT” NAMENJEN?

”SEMINAR PENTJAK SILAT” nije ograničen profesijom polaznika. Dobrodošli su svi, a prednost imaju studenti sportskih ustanova, treneri i kao i sportisti/takmičari borilačkih veština.

CENA UČEŠĆA NA SEMINARU

U Č E Š Ć E   JE   B E S P L A T N O

Zainteresovani kandidati bi trebali da ponesu adekvatnu sportsku opremu za treniranje.

DOBRO DOŠLI NA SEMINAR “PENTJAK SILAT” – KADA I GDE?

Teoretska i praktična predavanja biće održana od  26. Do 30 decembra. 2017. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 

Blagoja Parovića 156 Beograd

RASPORED I SATNICA

 

 PRIJAVA ZA SEMINAR >>

 

Kontakt telefon

  064-1769010

064/125-41-22

 Fejsbuk najava >>

 

Posted: 26 decembar 2017
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori