Back BesplatanSport.com

OLIMPIJSKI POBEDNICI ZASLUŽUJU ULICU U BEOGRADU!

Inicijativa da ulica/trg u Beogradu dobije naziv Olimpijskih pobednika, u čast svih osvajača medalja za Srbiju
OLIMPIJSKI POBEDNICI ZASLUŽUJU ULICU U BEOGRADU!

Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin podneo je danas Inicijativu da jedna od beogradskih ulica ili trg ponese ime Olimpijksih šampiona.

Borovčanin je u Inicijativi poslatoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu istakao da je Srbija 1912. godine, kada je prvi Srpski olimpijski klub primljen u Međunarodni olimpijski komitet, postala deo istorije čiji koreni sežu do antičke Grčke i drevnih igara u Olimpiji i naglasio da su se Olimpijske igre razvile u najznačajniju globalnu manifestaciju.

On je podsetio da je Srbija, kao deo zajedničke države ili samostalno osvojila veliki broj medalja, čime je naš sport proslavljen, a olimpijski pobednici su postali osobe sveopšteg poštovanja i najbolji ambasadori naše zemlje u svetu.

„Smatram da glavni grad Srbije treba na ovaj simboličan način da se oduži našim istaknutim pojedincima i timovima koji još od 1924. godine na Olimpijskim igrama osvajaju brojne medalje, da da podsticaj mladim generacijama, ali i društvu u celini“, zaključio je zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin.

Loading...


Posted: 16 jun 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori