Back BesplatanSport.com

„Podrži sport u Srbiji“

ŽRK „Železničar“ Inđija je podrškom i saradnjom sa Fondacijom „Tijana Jurić“ i akcijom „Drug nije meta“ pokušao da ukaže mladim članicama i sportistima na probleme i opasnosti koji se svakodnevno dešavaju u njihovom okruženju. Kako su obe akcije bile izuzetno uspešne i naišle na jako dobar medijski odziv, a i pozitivan rezultat kod mladih, ovog puta naš klub pokreće novu akciju pod nazivom „Podrži sport u Srbiji“. Ovom akcijom želimo da ukažemo svima na probleme sa kojima se susreću mladi sportisti u rekreativnom, takmičarskom, a kasnije i aktivnom bavljenju sportom.
„Podrži sport u Srbiji“

•    U raspodeli finansijskih sredstava za sport svi sportski radnici se suočavaju sa istim problemima - na sportu se u našoj državi štedi!
•    Nedostatak prostora i terena za sport je takođe jedan od velikih problema za sve sportske klubove i nedostatak podrške lokalne zajednice, pa se tako organizovanost i uspešnost nekih klubova ogleda u većini slučajeva na entuzijazam pojedinaca u klubovima!
•    Usvajanjem Zakona o sportu je definisan način funkcionisanja sporta i sportih radnika, ali u praksi, u većini slučajeva to nije izvodljjivo!
Svi smo ponosni na sportiste kada se vrate sa nekog takmičenja sa medaljama, u današnje vreme, to nam je jedini način da svi jedinstveno u nečemu imamo osećaj nacionalnog identita, ali, na žalost, većina tih medalja je doneta u našu državu takođe ličnim entuzijazmom i energijom pojedinaca.
•    Suočavamo se i sa problemima nestručnosti i neposvećenosti napredovanju stručnjaka u sportu čije metode vrlo često nisu pedagoške, ali naviknuti na lošu atmosferu i loše primere i uzore u medijima i okruženju najčešće ne reagujemo!
•    Suočavamo se sa problemima u Savezima i sistemu obrazovanja jer je većina uplašena gubitkom svoje funkcije zaboravila šta im je zapravo posao i šta je njihova uloga u radu sa mladim ljudima!
•    Nasilje u školama raste, internet nasilje je sve rasprostranjenije, devijantne ličnosti zauzimaju svoj prostor u medijima, a deci se ne pruža alternativa.
Gotovo da smo sigurni da bi se nasilje smanjilo kada bi se promovisale prave i zdrave vrednosti kod mladih i tada ne bismo imali toliku potrebu da pišemo peticije i pritiskamo državu da rešava probleme mladih usvanjem zakona koji dobijaju ime po tragično preminuloj deci.
ŽRK „Železničar“ ovom prilikom poziva sve sportske klubove, saveze, organizacije i sve ljude koji osete potrebu da se priključe ovoj akciji ukazujući na pozitivne primere u sportu.
Nećemo govoriti o tome što je negativno, nego ćemo ukazivati na pozitivnu stranu aktivnom bavljenju sportom. Takođe ćemo pozvati sve medije da se priključe ovoj akciji i daju svoj doprinos prenošenjem pozitivnih vesti i uspeha mladih sportista, a nacionalne medije pozvati da u svoj program uvrste emitovanje sportskih takmičenja.
Mi smo ženski rukometni klub koji se takmiči u Superl ligi Srbije i radi sa mlađim kategorijama i upravo iz rukometa kreće ova kampanja, ali ćemo biti izuzetno srećni i radosni da nam se u ovoj akciji pridruže svi sportski klubovi, savezi i pojedinici koji će doprineti da ova naša akcija dobije na značaju, osnaži i osvesti sve koji su u mogućnosti da je krajnje vreme da se neke stvari promene.
•    Nećemo pisati peticiju protiv Farme i Parova i rijalitija -podržaćemo sport u Srbiji - podržaćemo mladog sportistu

•    Nećemo nedeljama komentarisati uspešnost neke tamo potpuno nebitne knjige na Sajmu knjiga - tražićemo od svih da pričaju o značaju omladinskog sporta

•    Nećemo plaćati TV pretplatu da gledamo reprize serija - zahtevaćemo prenos svih sportskih takmičenja kako na medijima nacionalnog tako i lokalnog ili kablovskog karaktera

•    Nećemo pokrenuti lavinu uticajnih ljudi koji pričaju o Tonus hlebu – pozvaćemo celu internet zajednicu i sve fejsbukere, tviteraše i blogere da nam se priključe u ovoj, za nas, najvažnijoj temi u Srbiji danas.
#podržisportusrbiji #sportanenasilje #volimrukomet #wearehandball #zeljajenastim

Posted: 13 novembar 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori