Back BesplatanSport.com

Subotica će biti domaćin Prvenstva Evrope u rvanju

Kako se to moglo čuti na konferenciji za štampu koja je održana u sredu, 29. jula, predstojeće Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete, u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom i rvanju za žene, koje se u Subotici održava od 4. do 9. avgusta, okupiće preko 750 učesnika iz 37 zemalja, a sever Bačke će ugostiti zaista ono najbolje što Evropa ima u ovoj kategoriji.
Subotica će biti domaćin Prvenstva Evrope u rvanju

Otvarajući konferenciju za štampu Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, istakao je da je velika čast Subotici što je domaćin ovakvog takmičenja, a da najveće zasluge za to ima sjajna istorija Rvačkog kluba Spartak, najboljeg klubu u Srbiji, ali i kluba koji je po rezultatima među najboljima u Evropi.

– Sigurno nam je u interesu da se ovakve stvari dešavaju kod nas, ne samo zbog popularizacije sporta i širenja pravih vrednosti, već i kao promocija Subotica kao turističke manifestacije. Svi hotelski kapaciteti će tokom ovih dana biti popunjeni, najlepše je to što će biti popunjeni sportistima – istakao je Ostrogonac, i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Rvačkom savezu Srbije i Rvačkom klubu Spartak na naporima ostvarenima da se ovo takmičenje održi.

Srbija već desetak godina unazad organizuje slična takmičenja, a kako ističe Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, to nije slučajno.

– Naš cilj je da popularizujemo rvački sport i jačamo bazu. U Suboticu i Spartak imamo poverenje, zato smo im i poverili organizaciju ovakvog takmičenja. Naša reprezentacija može do medalja, što bi bilo sjajno u eri kada naše rvanje doživljava renesansu, o čemu govore i rezultati u senirskoj konkurenciji gde se vraćamo na staze stare slave – kazao je Trajković.

Rvački klub Spartak privodi kraju sve obaveze neophodne za dobru organizaciju, a kako je istakao Andrija Romić, predsednik Kluba, svi jedva čekaju dolazak sportista. Takođe, Romić je pozvao i sve ljubitelje rvanja da dođu do Hale sportova u Subotici.

– Pozivam ljubitelje rvanja i sporta da nas posete, da dođu u Halu sportova na takmičenje i da vide jedno ovakvo takmičenje. Subotica će vrveti sportistima i sportskim radnicima, što je nama izuzetno drago. Nije mala stvar ugostiti sportiste i delegacije iz 37 medalja Evrope.

Na kraju je čuveni trenr Spartaka, ali i našeg nacionalnog tima, predočio kakav će kvalitet rvanja biti u Subotici.

– Deca koja dođu u Suboticu se nalaze na početnom stepenu profesionalaca i na pragu su da ostvare rezultate. Oni koji se nađu na ovom takmičenju već najavljju da ćemo za njih čuti i u narednim godinama. To je potvrda da imaju Bogom-dan talenat, a na njima je sada da dalje rade. Ovo je važno takmičenje, videćemo mnogo rvača iz zemalja koje imaju tradiciju rvanja. Najbolji potencijal rvanja u Evropi biće tokom naredne nedelje u Subotici – zaključio je Damnjanović.

Posted: 30 jul 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori