Veličanstvena Ivana

Najbolja srpska atletičarka u skoku udalj Ivana Španović nastavila je da niže  uspehe i istorijske pobede!
Veličanstvena Ivana

Magična Ivana je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu skokom u trećoj seriji obezbedila sebi zlatnu medalju, po koju je i došla.

U prvoj seriji Španovićeva je letela do 6.80 metara, što je bilo dovoljno za drugu poziciju, dok je drugoj seriji imala  prestup.

Usledila je treća serija u kojoj Ivana više nije čekala da nam pokaže najbolje od sebe. Zlatni skok sudije su izmerile na 6.98 metara.  Novim nacionalnim rekordom zauzela je fantastično prvo mesto, i pokupila najsjajnije odličje.

Takmičenje se tu još nije završilo, da je spremna pokazao nam je i skok u četvrtoj seriji od 6.89 metara, skok u petoj seriji od 6.71 metar i poslednji skok od 6.81 metar!

„Jako sam srećna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda. Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenje uspeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice“, rekla je evropska vicešampionka Ivana Španović.

Drugo mesto zauzela je Moguenara Sosthene Taroum iz Nemačke sa rezultatom 6.83 metara, a treće mesto pripalo je Marincu Florentini iz Rumunije koja je skočila 6.79 metara.

Srbija je na Evropsko dvoransko prvenstvo u Prag otišla sa šest atletičara, a kući se vraća za jednom zlatnom medaljom i nacionalnim rekordom u skoku udalj i jednom srebrnom medaljom u bacanju kugle. Nema sumnje da naši atletičari nastavljaju da domiraju Evropom i Svetom i ne prestaju da nas raduju novim medaljama i rekordima.

Šta nas sve čeka na EP 2017.godine u našem glavnom gradu, možemo samo zamisliti!

Posted: 07 mart 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori