Juriš ka medalji

Srpska atletičarka Ivana Španović očekivano u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva.
Juriš ka medalji

Drugog dana takmičenja u Pragu na zaletište je izašla naša najbolja atletičarka u skoku udalj, koja je već prvim skokom uspela da se plasira u finale ove discipline.

Ukupno je bilo prijavljeno 22 takmičarke, a Ivana se kao prvoplasirana rezultatom 6.76 metara kvalifikovala u finale.

„Kao i svaki put cilj nam je bio da potrošimo što manje energije u kvalifikacijama, tako da sam jako zadovoljna što sam već u prvoj seriji uspela da skočim normu, koja je iznosila 6.65 metara. Vidimo se u finalu“, rekla je Španovićeva.

Finale skoka udalj  održaće se u subotu, trećeg dana takmičenja u 16.45h.
Nažalost bez finala na 400 metara danas su ostali Tamara Salaški i Miloš Raović, i Amela Terzić na 3000 metara.


Tamara Salaški je u svojoj grupi zauzela peto mesto, dok je u ukupnom plasmanu svoje takmičenje završila na 25.mestu sa rezultatom 54.39. Tamari je ovo prvo dvoransko Evropsko prvenstvo, i još jedno veliko iskustvo za nju.
Zbog povrede zadnje lože koja ga muči već neko vreme Miloš Raović bio je primoran da odustane od svoje trke na 400 metara, i nažalost ostao je bez plasmana.

Na 3000 metara naša reprezentativka Amela Terzić nije uspela da se izbori za mesto u finalu, tako je svoje takmičenja završila u kvalifikacijama na desetom mestu u svojoj grupi sa rezultatom 9:17,73.

Danas nas očekuje prvo finale u bacanju kugle i borba za medalju Evropskog dvoranskog prvaka Asmira Kolašinca, od 17.25h.

Posted: 06 mart 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori