Sportske vesti - Sportski portal Srbije - Sportski portal Srbije https://www.besplatansport.com Sat, 11 Jul 2020 03:58:17 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sr-yu “Sportsko-Rekreativni centar za socijalno ugrožene - Movement Factory” https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10611-%E2%80%9Csportsko-rekreativni-centar-za-socijalno-ugrozene-movement-factory%E2%80%9D.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10611-%E2%80%9Csportsko-rekreativni-centar-za-socijalno-ugrozene-movement-factory%E2%80%9D.html “Sportsko-Rekreativni centar za socijalno ugrožene - Movement Factory”
U skladu sa dosadašnjim radom i željom da se usmereno fizičko vežbanje i sport svima podjednako omogući, pokrenuli smo nov projekat pod nazivom “MOVEMENT FACTORY”, gde bi bavljenje sportom učinili dostupnim onima koji to sebi ne mogu da priušte.

Udruženje građana “Element” osnovano 11.9.2008 je tokom jedanaest godina postojanja, pomoću portala BesplatanSport.com omogućilo dostupnost sporta velikom broju dece, ali i odraslih. Na portalu smo  promovisali preko 1000 besplatnih sportskih aktivnosti sa teritorije cele Republike Srbije, a u saradnji sa sportskim klubovima organizovali preko 500. Našim besplatnim programima se priključilo oko 5.000 korisnika.

U skladu sa dosadašnjim radom i željom da se usmereno fizičko vežbanje i sport svima podjednako omogući, pokrenuli smo nov projekat pod nazivom “MOVEMENT FACTORY”, gde bi bavljenje sportom učinili dostupnim onima koji to sebi ne mogu da priušte.

U cilju samoodrživosti projekta “SC MF” funkcionisaće po principima socijalnog preduzeća sa fokusom na profit, a u cilju ostvarivanja pozitivnih efekata na društvo i lokalnu zajednicu. To znači da će centar razvijati i komercijalne usluge poput školice sporta, škola borilačkih veština, različite vrste individualnih i grupnih fitnes treninga… Profit će biti korišćen za pokrivanje troškova onih grupa koje nemaju sredstava da plate istu ili sličnu uslugu kao i za održavanje samog centra. Za početak fokus je na osiromašenim sugrađanima, a tokom rada širiće se i na ostale socijalno ugrožene i socijalno isključene grupe. 

Važno je napomenuti da u Republici Srbiji ne postoji sportsko-rekreativni centar za navedene kategorije stanovništva i da će “SC MF” biti prvi centar fizičke kulture tog tipa kod nas, ali i šire.

Ciljevi projekta su:

1. Povećanje učesnika u sportu i fizičkim aktivnostima (sklanjanje mladih sa ulice, preventivno i korektivno)

2. Dostupnost sporta svima pod jednakim uslovima

3. Veći broj volontera u sportu  

4. Zapošljavanje mladih

5. Formiranje takmičarskih ekipa (što bolja takmičarska dostignuća)    

6. Prelazak u veći prostor.

 

Na putu ka realizaciji ove ambiciozne ideje tokom prethodne dve godine:

1. Dobili smo prostor od Gradske uprave (Gradski sekretarijat za imovinsko pravne poslove i Gradski sekretarijat za sport i omladinu). Prostor se nalazi u ulici Bulevar Oslobođenja 140 veličine je 146m2 i sastoji se iz sale za borilacke sportove, sale za funkcionalne treninge - grupne i individualne fitnes programe i učionice (misaone igre, radionice i predavanja).  

2. Potpisivanjem protokola o saradnji obezbeđen je stručni i volontereski kadar (FSFV univerziteta u Beogradu, VŠSS “Sportska akademija”)

3. Donacijom je obezbeđen deo opreme za “salu za borenje” – tatami strunjače

4. Donacijom je obezbeđena internet prezentacija i vizuelni identitetwww.MovementFactory.org (IT Akademija Beograd).

5. Donacijom je obezbeđeno snimanje prostora, predmer i predračun za radove na adaptaciji prostora (licencirani arhitekta)

 

UDRUŽENJE GRAĐANA “ELEMENT”

Marička 1, 11090 Beograd, Srbija

PIB: 105761675

Tel/fax: 064/125-41-22

Mail: besplatansport.com@gmail.com

 

Web: www.BesplatanSport.com

 • MOVEMENT FACTORY
 • FABRIKA POKRETA
 • besplatan sport
 • besplatan trening
  ]]>
  portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Thu, 23 Jan 2020 00:00:00 +0100
  ZLATNI SRPSKI VAZDUHOPLOVNI MODELARI https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10608-zlatni-srpski-vazduhoplovni-modelari.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10608-zlatni-srpski-vazduhoplovni-modelari.html ZLATNI SRPSKI VAZDUHOPLOVNI MODELARI
  Nakon tri takmičarska dana i takmičenja u tri kategorije, uz ukupno 1.178 startovanja modela, reprezentativci Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu su svojim rezultatima, od 195 takmičara iz 27 evropskih država, pokazali da su najbolja reprezentacija Evrope, zauzevši prvo mesto u generalnom plasmanu.

  Ekipa u sastavu: Radoje Blagojević iz Aero kluba „Vojka“, Svetozar i Bojan Gostojić iz Aero kluba „Zrenjanin“, Andrija Pešić iz Aero kluba „Trstenik“, Slavko Savić iz Aero kluba „Nova Pazova“, Živa Kovački iz Aero kluba „Zrenjanin“, Stevan Janović iz Aero kluba „Sombor“ i Branko Bijelić iz Aero kluba „Ving“ iz Beograda, vratila se sa Evropskog prvenstva iz Senteša u Mađarskoj sa čak četiri odličja. Zlatna medalja ekipno u klasi F1B, srebrna medalja pojedinačno za Svetozara Gostojića u istoj klasi, srebrna medalja ekipno u klasi F1C i zbirni rezultat sve tri klase F1A,B,C – 1. mesto za Srbiju, to je zbir dostignuća ovih sportista sa najvećeg evropskog takmičenja.

   

  Iako Evropsko prvenstvo predstavlja praktično tri zasebna takmičenja u jednom, jer za svaku kategoriju se organizuje evropsko prvenstvo, reprezezentativci Srbije su kroz sva tri takmičenja nastupali timski i kao podrška jedni drugima, što je rezultiralo prvim mestom u ukupnom poretku. U klasi F1A nastupilo je ukupno 25 reprezentacija i 76 takmičara, a Srbiju su predstavljali Slavko Savić iz AK „Nova Pazova“, Andrija Pešić iz AK „Trstenik“ i Radoje Blagojević iz AK „Vojka“. Ekipno su zauzeli 12. mesto, a pojedinačno je najbolje plasiran bio Slavko Savić na 26.poziciji. Iako bez medalje, ovaj deo reprezentacije je bio od izuzetnog značaja za druge dve srpske ekipe, kao neophodna podrška i pomoć za vreme takmičenja oko modela. Pobednik je bio Per Findal iz Švedske, a njegova reprezentacija je zauzela prvo mesto ekipno. U klasi F1B naši takmičari: Radoje Blagojević, Bojan i Svetozar Gostojić su pokazali apsolutnu dominaciju u odnosu na ostalih 26 reprezentacija i 75 takmičara, osvojivši prvo mesto ekipno i pojedinačno drugo mesto Svetozar Gostojić, Radoje Blagojević 12.mesto i Bojan Gostojić 21.mesto. Pojedinačno u F1B je najbolji bio Albert Bulatov iz Rusije. I reprezentativci u klasi F1C: Stevan Janović, Živa Kovački i Branko Bijelić doneli su Srbiji medalju, osvojivši drugo mesto ekipno od 20 reprezentacija i 44 takmičara, a pojedinačno im je za nekoliko bodova izmakla medalja, pa je Živa Kovački osvojio četvrto mesto, a Branko Bijelić peto mesto. Ekipno u F1C su pobedili takmičari iz Ukrajine sa samo šest bodova prednosti u odnosu na Srbiju.

   

  Ovogodišnje najveće takmičenje za modelare održano je u Mađarskoj od 23. do 28.jula, u organizaciji Međunarodne vazduhoplovne federacije i mađarskog vazduhoplovnog saveza. Do kraja godine srpske modelare očekuju domaća takmičenja, kao i međunarodna u okviru svetskog kupa. Sledeće godine u oktobru mesecu na redu je Svetsko prvenstvo u Kaliforniji (SAD), kada će srpski modelari imati priliku da brane titulu svetskog prvaka u klasi F1B, a i prema upravo postignutim odličnim rezultatima, da ponove ovaj evropski uspeh i na svetskom nivou.

   

  Autor:   

   Svetlana Bradić

   

  • VAZDUHOPLOVNO MODELARSTVO
  • vazduhoplovni savez
   ]]>
   portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vazduh Mon, 30 Jul 2018 00:00:00 +0200
   SRPSKI VAZDUHOPLOVNI MODELARI PRVACI EVROPE https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10607-srpski-vazduhoplovni-modelari-prvaci-evrope.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10607-srpski-vazduhoplovni-modelari-prvaci-evrope.html SRPSKI VAZDUHOPLOVNI MODELARI PRVACI EVROPE
   Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu u sastavu Radoje Blagojević iz Aero kluba „Vojka“, Svetozar i Bojan Gostojić iz Aero kluba „Zrenjanin“ postala je sinoć evropski šampion ekipno na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj od 23. do 30. jula.

    Njih trojica, nakon što su prošle godine osvojili svetski tron, pokazali su da su neprikosnoveni u kategoriji slobodno letećih modela F1B (modeli na pogon gumom) i sada izvojevali pobedu od ukupno 26 evropskih reprezentacija. Takođe, u pojedinačnom plasmanu izuzetan uspeh i vicešampionska pozicija za Svetozara Gostojića iz Aero kluba „Zrenjanin“ od ukupno 75 takmičara, nakon sedam regularnih turnusa i dva dodatna.

   Nepovoljne vremenske prilike i malo jači vetar nisu omeli naše takmičare da budu najbolji što mogu i da postignu isto takav rezultat. Inače, jači vetar je otežavajuća okolnost jer modeli nošeni njime znaju da odu kilometrima daleko, a treba ih naći i vratiti za naredni turnus. U tom slučaju od izuzetnog značaja je i podrška ekipi, a nju su juče činili reprezentativci Srbije u druge dve kategorije – Slavko Savić iz Aero kluba „Nova Pazova“ i Andrija Pešić iz AK „Trstenik“, koji danas zajedno sa Radojem Blagojevićem nastupaju u kategoriji F1A (jedrilice) i Branko Bijelić iz Aero kluba „Ving“ iz Beograda, Živa Kovački iz Aero kluba „Zrenjanin“ i Stevan Janović iz Aero kluba „Sombor“, koji nastupaju sutra u kategoriji F1C (penjači).

   Reprezentativci Srbije su iza sebe ostavili na drugoj poziciji Letoniju i na trećoj poziciji Poljsku, dok je pojedinačno najbolji bio Albert Bulatov iz Rusije ispred Svetozara Gostojića na drugom mestu i Pavela Lomova na trećem mestu, takođe iz Rusije i prethodnog juniorskog evropskog prvaka.  Pojedinačno Radoje Blagojević je osvojio visoku 12. poziciju i bio u grupi od 20 takmičara koji su ušli u flaj of (dodatne letove nakon sedam regularnih sa maksimalnim rezultatima), a Bojan Gostojić je pojedinačno osvojio 21. mesto iako je u sedam turnusa imao samo jedan rezultat za sedam sekundi manji od maksimalnog. Njihovi pojedinačni rezultati i pozicije su pokazatelj koliko je konkurencija jaka u ovoj kategoriji i koliko je teško izdvojiti se kao najbolji, jer let od samo nekoliko sekundi manje izbacuje takmičara iz dalje igre. Ekipno su pokazali da su tim koji se ne vraća ni sa svetskog ni sa evropskog prvenstva bez zlata.

   Slobodnoleteći modeli su najmasovnija grupacija u vazduhoplovnom modelarstvu. Oni lete slobodno na velikim površinama, bez ikakvog uticaja sa strane, a na takmičenjima se meri vreme leta u 7 startova.

   F1B modeli na pogon gumom - gumenjaci;

   Namotana gumena traka težine 30 grama okreće elisu i podiže je na visinu od 50 do 80 metara i zatim nastavlja slobodan let.

   Autor:

   Svetlana Bradić

   • vazduhoplovni savez
   • VAZDUHOPLOVNO MODELARSTVO
   • VAZDUHOPLOVNI MODELARI
    ]]>
    portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vazduh Thu, 26 Jul 2018 00:00:00 +0200
    Just out najveći viteški festival https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10605-just-out-najveci-viteski-festival.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10605-just-out-najveci-viteski-festival.html Just out najveći viteški festival
    Sa velikim zadovoljstvom pozivamo vas da posetite naredni 4. po redu viteški festival 'Despot Stefan Lazarević' - Just Out, kada ćemo obeležiti veliki jubilej, 600 godina Manasije.

     Vitezovi i učesnici iz 22 zemlje, najbogatiji viteški program do sada, spektakularne večernje borbe i sjajne srednjovekovne radionice u viteškom selu. Manasija, Despotovac, od 24. do 26. avgusta 2018.g. DOBRODOŠLI!

    Ulaz slobodan, više informacija na http://justout.rs/

     

    With big pleasure we invite you to visit the next 4th knight's festival 'Despot Stefan Lazarevic' - Just Out when we celebrate the great jubilee, 600 years of monastery Manasija. 

    Knights and participants from 22 countries, the richest knight program so far, spectacular evening fighting and great medieval workshops in the Knight's Village. Manasija, Despotovac, Serbia 24. - 26.08.2018. WELCOME!

    Free entrance, more information at http://justout.rs/en

     

    PROGRAM 2018.

     

    PETAK 24. avgust 2018.

    19:00 - 19:15 - Dolazak zvanica u manastiru Manasija.

    19:15 - 20:00 - Okupljanje u vizitorskom centru i posluženje u ruševinama 'Prepisivačke škole'. Obilazak štandova sa srednjevekovnim zanatima i muzejskim eksponatima u krugu manastira.

    Otvaranje festivala

    20:00 - Svečano otvaranje.

    20:10 - Muzički etno uvod.

    20:35 - Najava defilea - viteška trupa BELI ORLOVI i vitezovi iz Evrope.

    Svečani defile zemalja učesnica: Bugarska, Češka, Slovačka, Francuska, Turska, Danska, Švedska, Mađarska, Republika Srpska, Hrvatska, Rumunija, Švedska, Slovenija, Rusija, Ukrajina, Italija, Nemačka, Austrija, Švedska, Crna Gora, Srbija...

    Nastup francuskih, ukrajinskih i bugarskih muzičkih grupa ETHNOMUS, SPIRITUAL SEASONS i ERINEY (srednjovekovna muzika ).

    Viteške borbe: HEMA dueli i Bohurt borbe.

    Veština mačevanja kroz vekove:

    Srednjevekovno oklopno borenje, 13 - 14. vek,

    Evropsko neoklopljeno mačevanje, 16 - 17. vek

    22:00 - Kraj programa.

     

    SUBOTA 25. avgust 2018.

    10:00 - 19:00 - Srednjovekovni kamp - selo u kojem su smešteni vitezovi, otvoren je za obilazak posetilaca. Dođite i oprobajte se u raznim veštinama i zanatima i pođite sa nama na putovanje kroz vreme unazad 600 godina! 

    Ulica starih zanata, streličartvo, bacanje koplja i sekire, radionice sa kožom i drvetom, kovačnica, mozaik, kaligrafija, heraldika, grnčarska radionica, izložba oružja i oklopa, viteška škola jahanja i mnogo drugog sadržaja. 

    Garda Orlića:

    Počev od 12č pa sve do zatvaranja kapa na svakih sat vremena okupljamo najmlađe posetice da se priključe Gardi Orlića i vođeni vitezovima iz Reda Belog Orla prođu kroz viteški kamp i na poseban način dožive srednjovekovni život i običaje iz gostujućih zemalja.

    10:00 - 13:00 - Dečiji program: Mala škola mačevanja, gađanje iz luka i strele, radionice slikarstva, grnčarije i srednjovekovnih društvenih igara.

    13:00 - 18:00 - Viteške borbe i mačevanja u Viteškom selu:

    13:00 - 15:00 - HEMA turnir

    15:00 - 16:00 - Duelne borbe

    16:00 - 17:00 - PRO Fight 

    17:00 - 18:00 - Grupne borbe

    18:00 - 19:00 - Streličarski turnir u srednjovekovnom selu.

    20:00 - 20:30 - Defile: viteške trupe BELI ORLOVI. Učesnici zemalja nose svoje zastave u formaciji i demonstriraju borbe.

    20:35 - 20:45 - Kulturno umetnički program iznenađenja.

    20:45 - 22:00 - Viteški program.

     

    NEDELJA 26. avgust 2018.

    10:00 - 17:00 - Srednjovekovni kamp - selo u kojem su smešteni vitezovi, otvoren je za obilazak posetilaca. Dođite i oprobajte se u raznim veštinama i zanatima i pođite sa nama na putovanje kroz vreme unazad 600 godina! 

    Ulica starih zanata, streličartvo, bacanje koplja i sekire, radionice sa kožom i drvetom, kovačnica, mozaik, kaligrafija, heraldika, grnčarska radionica, izložba oružja i oklopa, viteška škola jahanja i mnogo drugog sadržaja. 

    10:00 - 12:00 - Dečiji program: Mala škola mačevanja, gađanje iz luka i strele, radionice slikarstva, grnčarije i srednjovekovnih društvenih igara.

    12:00 - 14:00 - Prezentacije različitih viteških borilačkih disciplina u Viteškom selu.

    14:00 - 15:00 - Turnir u bacanju sekira

    15:00 - 16:00 - Turnir u gađanju kopljem

    16:00 - 17:00 - Proglašenje pobednika iz svih takmičarskih disciplina:

    HEMA, Duelne i TAP borbe, PRO fight, grupne borbe, streličarstvo, bacanje sekira i gađanje kopljem…

     

    17:00 - Kraj Festivala.

     

    • JUST OUT
    • MANASTIR MANASIJA
    • JUST OUT 2018
    • VITESKI FESTIVAL
    • besplatan ulaz
    • besplatan sport
     ]]>
     portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 13 Jul 2018 00:00:00 +0200
     AAaaa Festival, Festival ekstremnih sportova https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10604-aaaaa-festival,-festival-ekstremnih-sportova.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10604-aaaaa-festival,-festival-ekstremnih-sportova.html AAaaa Festival, Festival ekstremnih sportova
     Rastuća popularnost ekstremnih sportova i sve veća težnja ljudi ka prirodi i njenim lepotama podstakla nas je na osmišljavanje i organizaciju nove vrste festivala. Radi se o događaju koji je dobio ime po osećaju i uskliku koji se javlja učestvovanjem u aktivnostima koje sam festival obuhvata. 

     “AAaaa” festival je prvi festival ekstremnih i zelenih sportova koji omogućava posetiocima da se oprobaju u raznim ekstremnim i zelenim aktivnostima. Pokrenut je sa ciljem promovisanja i približavanja zelenih sportova, raznih zanimljivih aktivnosti, zdravog načina života i boravka u prirodi. Našim posetiocima jednom godišnje pružamo priliku da iskuse nešto novo, nauče nove veštine i dobro se zabave.

     Aktivnosti su zbog stalnog prisustva instruktora namenjene kako za iskusnije, tako i za one bez iskustva u ekstremnim sportovima. 

     Gde i kada se održava?

     Drugi po redu AAaaa festival će se održati 2 dana u okolini Novog Sada, tačnije 30. juna na Stražilovu kod Planinarskog doma Stražilovo i u Bike Park Bukovcu sa početkom u 10 časova i trajaće do 1. jula do 20 časova. 

     Šta nudi?

     Na AAaaa festivalu možeš da se isprobaš u 15 ekstremnih i zelenih aktivnosti! Neke od njih su:

     1. Paintball, 

     2. Penjanje uz veštačku stenu, 

     3. Spuštanje zip-lajnom, 

     4. Jogu, 

     5. Šetnju kroz Frušku goru (dnevnu i noćnu),

     6. Airsoft,

     7. Streličarstvo,

     8. Mountbike,

     9. Takmičenje u vuči kanapa,

     10. AAaaa trku,

     11. Takmičenje u lenčarenju,

     12. Krag Magu,

     13. UGRIP Adrenalin zonu,

     14. Puštanje zmaja,

     15. Kampovanje.

     Detaljan sipsak aktivnosti >>

      

     Vidimo se u šumi, DOBRODOŠLI! :) 

     PRIJAVE ZA AAAAA FESTIVAL>>

      

     • AAAAA FESTIVAL
     • FESTIVAL EKSTREMNIH SPORTOVA
     • EKSTREMNI SPORTOVI
      ]]>
      portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0200
      ZLATNI ORAO ZA GOSTOJIĆA I ĐURKOVIĆA https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10602-zlatni-orao-za-gostojica-i-durkovica.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10602-zlatni-orao-za-gostojica-i-durkovica.html ZLATNI ORAO ZA GOSTOJIĆA I ĐURKOVIĆA
      Na osnovu rezultata iz protekle 2017. godine, za dvojicu najuspešnijih sportista Vazduhoplovnog saveza Srbije, proglašeni su pilot paraglajdera Goran Đurković iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca i vazduhoplovni modelar Bojan Gostojić iz Aero kluba „Zrenjanin“.  

      Goran Đurković je osvajač ovog prestižnog priznanja za letačku granu sporta, dok je Bojan Gostojić najbolji među modelarima u neletačkoj grani vazduhoplovnog sporta.
          Njima dvojici je na godišnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportista Vazduhoplovnog saveza Srbije, uručena statua „Zlatni orao“ -  najprestižnija nagrada koju jedan vazduhoplovni sportista može da osvoji i koja se tradicionalno dodeljuje za najbolje rezultate u prethodnoj godini još od davne 1957. godine.


      Đurković je ovu nagradu zaslužio po sedmi put, što je ujedno i svojevrstan rekord, jer niko pre njega u bogatoj istoriji, nije toliko puta bio nosilac ovog priznanja. Rezultati iz 2017. godine koji su ga doveli do „Zlatnog orla“ su: prvo mesto na svetskoj rang listi u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, ekipno vicešampion sveta i prvak lige Srbije u istoj disciplini. „Svi vi moje kolege iz mog ili drugih sportova, mlađi ili stariji, znate kakav je ponos učestvovati na takmičenju i ostvariti najbolje rezultate, bilo to državno ili međunarodno takmičenje. Ali mogu reći da je imati ovu nagradu u rukama nešto što se ne može meriti ni sa čim. Velika čast, naročito zbog svih mojih prethodnika, istaknutih vazduhoplovaca, upisanih u istoriju dobitnika statue Zlatni orao. Istovremeno i velika odgovornost prema mlađim generacijama i želja da dobitnika poput Bojana Gostojića i drugih juniora bude što više. Zahvaljujem se svima koji doprinose napretku vazduhoplovstva uopšte,“ izjavio je Đurković po prijemu priznanja.


      Za razliku od njega, Bojanu Gostojiću je ovo prvi „Zlatni orao“, ali ne i prva tako velika nagrada. Naime, pored toga što je tek napunio 18 godina, Bojan ima bogatu šestogodišnju karijeru, a 2017. godina mu je bila najuspešnija sezona. Na svetskoj rang listi u vazduhoplovnom modelarstvu se pozicionirao na trećem mestu, u generalnom plasmanu svetskog kupa za juniore je osvojio prvo mesto, a zlato nije izostalo ni sa Evropskog juniorskog prvenstva, gde je ubedljivo pobedio. Kao deo seniorske ekipe, Bojan je postao i svetski prvak, sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu. „Čast mi je što sam po prvi put u svojoj karijeri osvojio ovo priznanje, kao krunu svojih prošlogodišnjih rezultata. Zahvalio bih se svojim kolegama modelarima, uz koje sam odrastao, Ministarstvu omladine i sporta i Vazduhoplovnom savezu Srbije koji nam omogućavaju učešće na velikim međunarodnim takmičenjima, i pre svega mojim roditeljima, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće,“ ponosno je istakao mladi Gostojić.
      Pored proglašenja dvojice najuspešnijih, dodeljene su diplome i plakete „Zlatni orao“ najboljim sportistima u okviru svakog sporta. Za najuspešnije su proglašeni sledeći:

      Paraglajding
      1.Zoran Petrović, PgK „Golija“ Raška
      2.Dejan Valek, AK „Kumulus“ Novi Sad
      3.Dragodin Milovanović, SPK „Berkut“ Vršac

      Vazduhoplovno modelarstvo
      Najbolji vazduhoplovni modelari:
      1.Bojan Gostojić, AK „Zrenjanin“
      2.Radoje Blagojević, AK „Vojka“
      3.Lazar Laćimić, AK „Beograd“

      Najbolji juniori:
      1.Bojan Gostojić, AK „Zrenjanin“
      2.Ričard Ziđarev, VMK „Subotica“
      3.Stefan Nastasić, AK „Sombor“

      Raketno modelarstvo
      Najbolji raketni modelari:
      1.Miodrag Čipčić, AK „Kikinda“
      2.Mihailo Petrović, AK „Franjo Kluz“ Zemun
      3.Ferenc Ileš, AK „Ada“

      Najbolji juniori:
      1.Jovan Josipović, AK „Franjo Kluz“ Zemun
      2.Kristina Čipčić, AK „Kikinda“
      3.Anđela Terzić, AK „Sremska Mitrovica“

      ULL
      1.Srđan Kostić, AK „Ćuprija“
      2.Milan Marić, AK „Smederevo“
      3.Vladimir Stojković, AK „Ćuprija“

      Opšta avijacija
      1.Aleksandar Godić, AK „Naša krila“ Paraćin
      2.Tomislav Šaletić, AK „Naša krila“ Paraćin

      Padobranstvo
      1.Miroljub Janićijević, PEVS „Nebeske Vidre“
      2.Siniša Mićić, PEVS „Nebeske Vidre“
      3.Slobodan Terzić, PK „Delta“ Beograd

      Balonarstvo
      1.Srđan Srdić, BK „Dambos“ Beograd

      Protekla godina je bila vrlo plodonosna za Vazduhoplovni savez Srbije, te su sportisti vazduhoplovci zabeležili brojne rekorde. Medalje i diplome rekorda su dodeljene sledećim sportistima:

      Paraglajding

      1.Goran Đurković, SPK „Berkut“ Vršac
      Paraglajding, precizno sletanje
      Postignut rekord: Rezultat posle 5 uzastopnih serija 6cm
      Vreme i mesto: 5-14.maj 2017, SP u paraglajdingu, Vlora-Albanija

      2.Goran Đurković, SPK „Berkut“ Vršac
      Paraglajding, precizno sletanje
      Postignut rekord: Rezultat posle 6 uzastopnih serija 8cm
      Vreme i mesto: 5-14.maj 2017, SP u paraglajdingu, Vlora-Albanija

      3.Slobodan Maletić, KVS „Košava“ Beograd
      Paraglajding, precizno sletanje
      Postignut rekord: Rezultat posle 3 uzastopne serije 2cm
      Vreme i mesto: 5-14.maj 2017, SP u paraglajdingu, Vlora-Albanija

      4.Slobodan Maletić, KVS „Košava“ Beograd
      Paraglajding, precizno sletanje
      Postignut rekord: Rezultat posle 5 uzastopnih serija 6cm
      Vreme i mesto: 5-14.maj 2017, SP u paraglajdingu, Vlora-Albanija

      5.Željko Ovuka, KSLiB „Ares“ Beograd
      Paraglajding, prelet
      Postignut rekord: FAI trougao – 111,11km
      Vreme i mesto: 18.7.2017, Vršac

      6.Željko Ovuka, KSLiB „Ares“ Beograd
      Paraglajding, prelet
      Postignut rekord: prelet po pravcu sa povratkom nazad – 80,98km
      Vreme i mesto: 18.7.2017, Vršac

      7.Željko Ovuka, KSLiB „Ares“ Beograd
      Paraglajding, prelet
      Postignut rekord: brzina preleta po trouglu od 100km – 24km/čas
      Vreme i mesto: 18.7.2017, Vršac

      Vazduhoplovno modelarstvo

      1.Lazar Laćimić, AK „Beograd“
      Vazduhoplovno modelarstvo
      Kategorija F1N – sobni klizači, za hale klase 2 (do 15m visine)
      Rezultat u jednom letu: 44,8 sekundi
      Vreme i mesto: 3.12.2017, Zrenjanin, takmičenje Zrenjanin Indor Open

      Padobranstvo

      1.Slobodan Terzić, PK „Delta“ Beograd
      Reprezentacija Srbije u padobranstvu na 9.EP u klasičnim disciplinama, Crna Gora, Podgorica, Aerodrom Ćemovsko polje/Špiro Mugoša, 31.avgust 2017.
      Disciplina: Skokovi na cilj – ekipni skok na cilj
      Postignut rekord: 66cm iz 8 ekipnih takmičarskih skokova

      2.Igor Žmirić, PK „Delta“ Beograd
      Reprezentacija Srbije u padobranstvu na 9.EP u klasičnim disciplinama, Crna Gora, Podgorica, Aerodrom Ćemovsko polje/Špiro Mugoša, 31.avgust 2017.
      Disciplina: Skokovi na cilj – ekipni skok na cilj
      Postignut rekord: 66cm iz 8 ekipnih takmičarskih skokova

      3.Nikola Cvetković, AK „Naša krila“ Paraćin
      Reprezentacija Srbije u padobranstvu na 9.EP u klasičnim disciplinama, Crna Gora, Podgorica, Aerodrom Ćemovsko polje/Špiro Mugoša, 31.avgust 2017.
      Disciplina: Skokovi na cilj – ekipni skok na cilj
      Postignut rekord: 66cm iz 8 ekipnih takmičarskih skokova

      4.Miroljub Janićijević, PEVS „Nebeske vidre“
      Reprezentacija Srbije u padobranstvu na 9.EP u klasičnim disciplinama, Crna Gora, Podgorica, Aerodrom Ćemovsko polje/Špiro Mugoša, 31.avgust 2017.
      Disciplina: Skokovi na cilj – ekipni skok na cilj
      Postignut rekord: 66cm iz 8 ekipnih takmičarskih skokova

      5.Siniša Mićić, PEVS „Nebeke vidre“
      Reprezentacija Srbije u padobranstvu na 9.EP u klasičnim disciplinama, Crna Gora, Podgorica, Aerodrom Ćemovsko polje/Špiro Mugoša, 31.avgust 2017.
      Disciplina: Skokovi na cilj – ekipni skok na cilj
      Postignut rekord: 66cm iz 8 ekipnih takmičarskih skokova

      Vazduhoplovno jedriličarstvo
      1.Zoran Frenc, AK „Vaja“ Beograd
      Vazduhoplovno jedriličarstvo
      Vrsta rekorda: Preleti sa unapred zadatim okretnim tačkama
      Postignut rekord: dužina preleta od 747,4km
      Vreme i mesto: 17.januar 2017, Benala, Australija, 34.Svetsko jediličarsko prvenstvo
         
      Pored postignutih prošlogodišnjih rezultata, VSS je nagradio i pojedince i institucije za višegodišnji doprinos i posvećenost razvoju vazduhoplovnog sporta „Zlatnim plaketama“.  Nagrade su dobili: Ljubiša Naumović, Mihajlo Jovanović, Velimir Bašić, Bratimir Vasiljević, Radmila Tonković, Miroslav Isaković i Vazduhoplovni savez Vojvodine. Zahvalnice su dodeljene: Turističkoj organizaciji Sente, Turističkoj organizaciji Kruševca, Gradu Nišu, Aerodromu „Konstantin Veliki“ Niš, Srpskom spasilačkom timu, Generali osiguranju, Milošu Lazareviću, Opštini Ćuprija i Lenovo Srbija.

      Takođe, specijalno i za VSS najvažnije priznanje „Zlatni orao“ za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu je dodeljeno Ministru omladine i sporta RS – Vanji Udovičiću, kao i direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije – Mirjani Čizmarov. Ministar Udovičić je bio opravdano odsutan sa svečanosti, dok je gospođa Čizmarov sa svojim saradnicima prisustvovala dodeli priznanja i ovom prilikom istakla da je naročito ponosna na ovo priznanje koje dobija od vazduhoplovaca, sa kojima uspešno sarađuje i zajednički ostvaruje dobre rezultate u cilju razvoja vazduhoplovstva.

      Vazduhoplovni savez Srbije je nacionalna sportska organizacija koja okuplja sledeće vazduhoplovne grane: paraglajding, padobranstvo, ultralako letenje, motorno letenje, balonarstvo, aeromodelarstvo (raketno i vazduhoplovno) i vazduhoplovno jedriličarstvo.

      Autor:

      Svetlana Bradić

      • aero klub
      • vazduhoplovni savez
       ]]>
       portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vazduh Tue, 20 Mar 2018 00:00:00 +0100
       Nova sezona američkog fudbala https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10601-nova-sezona-americkog-fudbala.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10601-nova-sezona-americkog-fudbala.html Nova sezona američkog fudbala
       Nova sezona Sport klub Prve lige Srbije američkog fudbala startuje narednog vikenda.

       Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a završnica takmičenja, Serbian Bowl, predviđen je vikend 7-8. jula.
       U ovogodišnjoj Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti sledeće ekipe, na osnovu plasmana prethodne sezone: Kragujevac Wild Boars, Beograd SBB Vukovi, Inđija Meridian Indians, Beograd Blue Dragons, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Jagodina Black Hornets, Kikinda Mammoths i Bor Golden Bears.


       Sistem takmičenja isti je kao prošle godine. Sve ekipe će u regularnom delu sezone igrati jednokružno kroz sedam kola, nakon čega sledi borba u plej-ofu, i to najpre kroz wildcard utakmice, a onda i polufinala, pa finala. Kao do sada, tim koji bude okončao regularni deo sezone na sedmom mestu igraće baraž protiv drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi Srbije. Poslednjeplasirani tim direktno ispada iz prvog ranga, dok će prvak Druge lige Srbije obezbediti učešće u najvišem rangu u 2019. godini.


       Prvi put ove godine će se organizovati i centralni omladinski kamp “Srpska akademija američkog fudbala” – stvaranje srpske škole američkog fudbala.


       Srpska asocijacija američkog fudbala ima pet seniorskih i pet omladinskih liga u dve kategorije: tackle fudbal i fleg fudbal (ženska liga). U Srbiji američki fudbal igra oko 3000 igrača (od kojih je 30 iz inostranstva) u 33 registrovana kluba. Najmlađi srpski orlovi su treći u Evropi, reprezentacija Srbije je sedma u Evropi, a beogradski klub “Vukovi” bio je vice-šampion Evrope.

       Autor: Sandra Planojević

        

       • američki fudbal
       • americki fudbal vesti
       • AMERICKI FUDBAL SRBIJA
        ]]>
        portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Tue, 20 Mar 2018 00:00:00 +0100
        BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra. https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10598-%E2%80%9Dseminar-pentjak-silat%E2%80%9D-odrzace-se-premijerno-u-srbiji%2C-od-26-do-30-decembra.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10598-%E2%80%9Dseminar-pentjak-silat%E2%80%9D-odrzace-se-premijerno-u-srbiji%2C-od-26-do-30-decembra.html BESPLATAN ”SEMINAR PENTJAK SILAT” održaće se premijerno u Srbiji, od 26. Do 30 decembra.
        Sa željom da ovaj atraktivni sport promovišu i pomognu osnivanje novih klubova i sportskog saveza delegacija "APSIF" (ASIAN PENCAK SILAT FEDERATION) održaće BESPLATAN petodnevni seminar. Učesnici će pored praktičnog znanja dobiti i sertifikate o učešću neophodne za buduće trenere/sudije.

        ŠTA JE ” PENTJAK SILAT”

        Pentjak silat je vrsta borilačkih veština iz Malajskog arhipelaga koja uključuje: udarce, bacanja kao i borbu oružjem.

        Ova borilačka veština/sport je veoma popularna u Jugoistočnoj Aziji i uvrštena je u prestižna takmičenja: “SEA Games” i “Asian Games”.

        Posmatrano iz ugla sporta Pentjak silat je podeljen na: borbe i samostalne pokazne vežbe (slično katama).

        Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tae-kwon dou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila su relativno jednostavna, takođe i oprema, što pogoduje lakom širenju ove veštine u raznim mestima širom zemlje - pristupačno je za vežbanje. Ono što je takođe moguće, je da se majstori gore navedenih veština mogu tzv. prekvalifikovati relativno brzo i tako predstavljati Srbiju na budućim međunarodnim takmičenjima.

        ZAŠTO ”SEMINAR PENTJAK SILAT” ?

        Primarni cilj seminara je popularizacija ovog sporta u Srbiji. Silat je sport koji nije dovoljno poznat na našim prostorima, a pri tom je veoma razvijen u jugoistočnom delu Azije. Upravo zbog toga seminar će odrzati delegacija takmičara i trenera (4 vrhunska takmičara i 3 trenera). iz Singapura sa predstavnikom Svetske Federacije u Silat-u.

        Misija delegacije je da pomogne osnivanje velikog broj novih Saveza samim tim i sportskih klubova, kako bi bili u prilici da konkurišu za dobijanje mesta u programu Letnjih Olimpijskih Igara 2032 godine.

        Trenutno Silat nije u ozbiljnijoj meri zastupljen u Evropi (značajno se izdvaja jedino Holandija), što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja na evropskom prvenstvu, samim tim i podizanja sveukupnog kredibiliteta Silata u sportskim strukturama Srbije.

        ŠTA DOBIJAŠ DOLASKOM NA ”SEMINAR PENTJAK SILAT”?

        Nakon završenog Seminara, kandidati koji budu položili osnovne nivoe za trenera i sudije dobiće zvanične sertifikate od strane predstavnika Svetske federacije i moći će samostalno da organizuju i vode sportske klubove ili sekcije u već postojećim klubovima. 

        KOME JE ”SEMINAR PENTJAK SILAT” NAMENJEN?

        ”SEMINAR PENTJAK SILAT” nije ograničen profesijom polaznika. Dobrodošli su svi, a prednost imaju studenti sportskih ustanova, treneri i kao i sportisti/takmičari borilačkih veština.

        CENA UČEŠĆA NA SEMINARU

        U Č E Š Ć E   JE   B E S P L A T N O

        Zainteresovani kandidati bi trebali da ponesu adekvatnu sportsku opremu za treniranje.

        DOBRO DOŠLI NA SEMINAR “PENTJAK SILAT” – KADA I GDE?

        Teoretska i praktična predavanja biće održana od  26. Do 30 decembra. 2017. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 

        Blagoja Parovića 156 Beograd

        RASPORED I SATNICA

         

         PRIJAVA ZA SEMINAR >>

         

        Kontakt telefon

          064-1769010

        064/125-41-22

         Fejsbuk najava >>

         

        • pentjak silat
        • PANCAK SILAT
        • borenje
        • borilacke vestine
        • besplatan sport
        • seminar
        • SPORTSKI SEMINAR
        • BESPLATAN SEMINAR
         ]]>
         portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Tue, 26 Dec 2017 00:00:00 +0100
         Pentjak silat stigao u Srbiju https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10599-pentjak-silat-stigao-u-srbiju.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10599-pentjak-silat-stigao-u-srbiju.html Pentjak silat stigao u Srbiju
         Borilačka veština Pentjak silat zvanično počinje svoj razvoj u Srbiji.    
         Devet članova nacionalnog tima i tri člana federacije doputovalo je iz Singapura u Beograd kako bi održali besplatan petodnevni seminar na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
          
          Primarni cilj delegacije je popularizacija ovog sporta u Srbiji kao i osnivanje Nacionalnog saveza i sportskih klubova. 
          
         Pentjak silat je vrsta borilačkih veština koja uključuje udarce, bacanja kao i borbu oružjem, a deli se na takmičarski (borbe) i revijalni (kate). Ovaj sport do sada nije bio dovoljno poznat na našim prostorima, a veoma je razvijen u jugoistočnom delu Azije: Singapur, Indonezija, Malezija i Bruneji. U Evropi je na visokom nivou jedino u Holandiji.
          
         Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tekvondou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila silata su relativno jednostavna, takodje i oprema. 
         Majstori gore navedenih veština mogu se tzv. prekvalifikovati relativno brzo i uspešno predstavljati Srbiju na medjunarodnim takmičenjima, što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja.
          
         Nacionalna federacija Pentjak silat-a upoznata je sa sportskim postignućima sportista Srbije te su zato i odabrali Beograd kao polaznu tačku za promociju i širenje veštine u ovom delu Evrope. 
          

          

         Foto: donji red sa Desna na Levo 
          
         Msc. Marko Milic; Sheik Alau'ddin Yacoob Marican; Dr. Milos Mudric; Msc. Ivan Marovic
         • pentjak silat
         • PENTJAK SILAT SRBIJA
         • PENCAK SILAT
          ]]>
          portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Vatra Tue, 26 Dec 2017 00:00:00 +0100
          Prva RTING trka u Sokobanji https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10597-prva-rting-trka-u-sokobanji.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vazduh/10597-prva-rting-trka-u-sokobanji.html Prva RTING trka u Sokobanji
          14. novembra 2017. godine dođite i probajte (uz korišćenje GPS-tehnologije i aplikacija, na biciklu ili trčeći) novu rekreaktivno biciklističku, atletsku disciplinu RTING SPORT© koja je dobila naziv po našoj planini Rtanj.

           Nadmorska visina planine Rtanj je 1.570 (500 π) metara. Disciplina ima 6 nivoa: 1570 m 3140 m 4710 m 6280 m 7850 m 9420 m ukupne visinske razlike (Elevation Gain). Ova individualna sportska disciplina je prvenstveno namenjena planinskim biciklistima (MTB), drumašima i BMX-vozačima, ali i za planinske trkače, maratonce, ultramaratonce…

          Trka mora da se sve vreme odvija uz pomoć GPS-tehnologije i aplikacije STRAVA, npr. koja računa ukupan Elevation Gain, a vozi se ili trči ista staza ili drum, koji su sve vreme otvoreni za saobraćaj. Ni na jednom segmentu staza ne sme imati spust. Dakle, staza može biti bilo koja a njena putanja ne sme da bude nigde silazna, sem u povratku.

          Broj krugova zavisi od nivoa i ukupne visinske razlike staze. U zavisnosti od nivoa moguće je napraviti samo jednu pauzu, npr. najviše 30 minuta za prvi a 180 minuta za šesti nivo, bilo kad, bez drugih prekida dužih od 10 minuta. Onaj ko završi ovu trku dobija titulu prvog, drugog… ili šestog nivoa, zavisno od pređene staze.

          Digitalni sertifikat se izdaje, nakon pregleda GPS-trke na aplikaciji STRAVA...

          Rting je individualna sportska disciplina i izazov, a ima za cilj promociju biciklizma i trčanja.

          Ciljna grupa su rekreativci i profesionalni sportisti. GPS-link (.gpx), informacije i zahteve za izdavanje sertifikata pošaljite na CONTACT http://rting.sportsontheweb.net

          Predsednik BK GORSKI Aleksandar Miletić

          • RTING
          • planinska trka
          • BMX TRKA
           ]]>
           portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vazduh Fri, 03 Nov 2017 00:00:00 +0100
           Seminar - Funkcionalni trening pokretljivosti https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10595-seminar-funkcionalni-trening-pokretljivosti.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10595-seminar-funkcionalni-trening-pokretljivosti.html Seminar - Funkcionalni trening pokretljivosti
           Adekvatan nivo pokretljivosti zglobova preduslov je normalnog funkcionisanja ljudskog tela. Da bi vežbe pokretljivosti imale maksimalan efekat trener treba da poznaje vezu CNS i mišića i da dobrim izborom vežbi postavi vežbača u odgovorajuće položaje.

           Na ovom seminaru polaznici će se u teorijskom delu upoznati sa neurofiziologijom mišića i mehanizmima kako CNS reaguje na promene dužine i napetosti u mišiću. Dok će se u praktičnom delu obraditi veliki broj vežbi dinamičke i statičke pokretljivosti i razjasniti njihova uloga u uvodnom, glavnom i završnom delu treninga. Srušićemo mitove o beskorisnim vežbama istezanja i pomoći vam da učinite trening maksimalno efikasnim.

           Cilj seminara

           Po završetku seminara polaznici će biti u stanju da:

                 Testiraju pasivnu pokretljivost zglobova
                 Prepoznaju koje su metode i vežbe najsvrshodnije za vežbače sa kojima rade
                 Najefikasnije primene PNF metodu istezanja
                 Primenjuju adekvatno vežbe dekompresije zglobova udružene sa rastezanjem mišića
            
           Program seminara (6 sati) - sa početkom u 13 časova!

           00.00 – 00.10: Registracija polaznika

           00.10 – 00.55: Objašnjenje neurofiziologije istezanja (T)

           00.55 – 01.00: Pauza za osveženje

           01.00 – 01.55: Testiranje pokretljivosti ramena, kukova i skočnih zglobova (P)

           01.55 – 02.00: Pauza za osveženje

           02.00 – 03:30: Prikaz vežbi dinamičke i statičke pokretljivosti za svaki od zglobova pojedinačno (P)

           03.30 – 04.00: Pauza za ručak

           04.00 – 05:30: PNF metode istezanja i rastezanje mišića u kombinaciji sa dekompresijom zglobova (P)

           05.30 – 06.00: Diskusija, rezime, podela sertifikata

           T – teorija / P – praksa

           Mesto održavanja

           Trening centar TOP GYM

           ul. Borisavljevićeva 6, 11000 Beograd

           tel: 064/2707-917

           e-mail: seminar@topgym.rs

           Datum i vreme održavanja

            28. oktobar 2017. 13-19h

           Kotizacije

           Cena seminara iznosi – 4700 rsd


           Način registracije i uplate

           Poslati e-mail na seminar@topgym.rs (ime i prezime, br. telefona, e-mail, naziv seminara)

           Uplatu izvršiti na žiro račun 125000000182289192 najkasnije 3 dana pre datuma održavanja seminara (svrha uplate - članarina)

           *Dolazak se otkazuje 7 dana unapred, u suprotnom novac se ne refundira

           **Slanjem e-maila i uplatom rezervišete svoje mesto na seminaru

           Ostale informacije

           Seminar je praktičnog karaktera i polaznici treba da ponesu čistu sportsku odeću i obuću.

           Po završetku seminara svaki od polaznika dobija sertifikat.

           Minimalan broj polaznika za seminar je 6, a maksimalan 12 polaznika.

           Biografije predavača

           Bojan Avramović je osnivač Trening centar Top Gym. Koordinator rada mlađih kategorija za fizičku pripremu Vaterpolo kluba Partizan i kondicioni trener kadetske vaterpolo reprezentacije Srbije. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu završio osnovne i master studije.  Sertifikovani specijalista u oblsti fizičke pripreme sa sledećim sertifikatima: FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN, NATIONAL ACADEMY OF SPORTS MEDICINE, CERTIFIED STRENGTH AND CONDITIONING SPECIALIST.

           Mladen Opačić je Diplomirani profesor sporta, diplomirao na osnovnim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Osnivač je Trening centra Top Gym i kondicioni trener Vateroplo kluba Partizan i juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije. Sertifikovani je trener: CERTIFIAED FUNCTIONAL STRENGTH COACH, NATIONAL STRENGTH AND CONDITIONING ASSOCIATION.

            

           • SPORTSKI SEMINAR
           • funkcionalni trening
           • TRENING POKRETLJIVOSTI
            ]]>
            portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Thu, 26 Oct 2017 00:00:00 +0200
            KAKO PLANIRATI I VODITI GRUPNI TRENING NA TRXU – TRX TED https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10592-kako-planirati-i-voditi-grupni-trening-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10592-kako-planirati-i-voditi-grupni-trening-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html KAKO PLANIRATI I VODITI GRUPNI TRENING NA TRXU – TRX TED
            Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ” Planiranje i vođenje grupnog treninga na TRXu ”.

            Ovo je jednočasovna radionica koja obuhvata teorijski i praktičan deo. Ovde ćete saznati šta je planiranje grupnog treninga na TRXu i šta ono obuhvata.Takođe, dobićete smernice kako da uspešno vodite grupni trening na TRXu.

            Šta te čeka na radionici?

            U teorijskom delu saznaćeš:

            • Šta je planiranje?

            • Šta obuhvata proces planiranja grupnog TRX treninga?

            • Struktura časa grupnog treninga na TRXu

            • Alati koji će ti pomoći da uspešno vodiš grupni trening na TRXu

            U praktičnom delu naučićeš:

            Kroz primer jednog planiranog grupnog treninga na TRXu imaćeš priliku da vidiš primenu alata za uspešno vođenje treninga ovog tipa.

            Kome je namenjena?

            Ako si instruktor grupnog fitnesa, personalni ili kondicioni trener koji rade sa manjim grupama ovo je definitvno radionica za vas.

            CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

            Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

            DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

            Datum: 21. oktobar 2017.

            Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

            Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

            Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

            REZERVIŠI MESTO NA TEDu

            Koje sesije te još očekuju na TRX TED-u i kako da se prijaviš saznaj klikom na ovaj link - TRX TRENIG, OBUKA.

            • TRX
            • TRX SRBIJA
            • TRX TED
            • TRX TRENING
            • TRX OBUKA
             ]]>
             portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 13 Oct 2017 00:00:00 +0200
             RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU – TRX TED https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10591-razvoj-eksplozivne-snage-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10591-razvoj-eksplozivne-snage-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU – TRX TED
             ”TRX TED – Training and Education Day” održaće se premijerno u Srbiji, 21. oktobra.

             ”TRX TED – Training and Education Day” je događaj koji za cilj ima sticanja i unapređenja znanja u raznim oblastima sporta, fitnesa i rekreacije kada je u pitanju trening sa TRX rekvizitom.

             TED je koncipiran kao interaktivni seminar na kojem će se kako teorijski tako i praktično prolaziti kroz važne elemente personalnog treninga, grupnog fitnes treninga, kondicione pripreme sportista kao i samih osnova TRX treninga, koji će vam pomoći u radu sa klijentima ili planiranju sopstvenog treninga

             RAZVOJ EKSPLOZIVNE SNAGE NA TRXU

             Ova radionica će ti dati neophodna znanja i alate kako da pravilno i efikasno razviješ eksplozivnu snagu celog tela. Pored primera vežbi saznaćeš kako da menjaš intenzitet i kako da ga prilagodiš različitim klijentima, a takođe i kako da pravilno doziraš broj ponavljanja, serija i broj treninga u toku nedelje.

             Šta te sve čeka na radionici?

             U teorijskom delu saznaćeš:

             * šta je eksplozivna snaga

             * Koji su preduslovi da se počne sa treningom za razvoj eksplozivne snage

             * Koje su vežbe za razvoj eksplozivne snage nogu i kako da im menjamo intenzitet

             * Koje su vežbe za razvoj eksplozivne snage trupa i ramenog pojasa i kako da menjamo intenzitet

             * Koliko ponavljanja, setova i treninga je potrebno u toku nedelje da bismo razvili i poboljšali eksplozivnu snagu

             * Kako da kombinujem trening eksplozivne snage sa ostalim treninzima u toku nedelje

             U praktičnom delu probaćeš trening za razvoj eksplozivne snage sa primerima različitog intenziteta.

             Kome je namenjena radionica?

             Radionica je namenja personalnim trenerima, instruktorima grupnog fitnesa i kao i naprednim vežbačima koji žele da podignu trening na viši nivo. Namenjena je svima onima koji rade sa sportistima ( svih uzrasta ) ili planiraju rad sa sportistima u budućnosti.

             Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, HIIT trening na TRXu, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Pilates metod na TRXu, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

              

             • TRX TED
             • TRX OBUKA
             • TRX SEMINAR
             • TRX TRENING
             • TRX SRBIJA
              ]]>
              portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Wed, 11 Oct 2017 00:00:00 +0200
              DVA ODLIČJA NA JUNIORSKOM SVETSKOM KUPU U TRENČINU https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10590-dva-odlicja-na-juniorskom-svetskom-kupu-u-trencinu.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10590-dva-odlicja-na-juniorskom-svetskom-kupu-u-trencinu.html DVA ODLIČJA NA JUNIORSKOM SVETSKOM KUPU U TRENČINU
              SRPSKI REPREZENTATIVCI MARIJA SUDIMAC I SERGEJ LUKIĆ OSVOJILI DVE BRONZANE MEDALJE NA TURNIRU SVETSKOG JUNIORSKOG KUPA, YONEX SLOVAK JUNIOR 2017, KOJI JE OD 6. DO 8. OKTOBRA 2017. ODRŽAN U SLOVAČKOJ    

              Marija Sudimac i Sergej Lukić nastavili su “žetvu“ medalja na međunarodnoj sceni. Dvojac supertalentovanih srpskih reprezentativaca popeo se na postolje turnira Svetskog juniorskog kupa, YONEX Slovak Junior 2017, koji je od 6. do 8. oktobra 2017. održan u Trenčinu. Naš mešoviti dubl osvojio je bronzu u ovoj konkurenciji. U drugom kolu pobedio je domaće takmičare Petera Kovača i Nataliju Tomkovu (2:0), dok je u četvrtfinalu bio bolji od portugalske kombinacije Žoao Čang, Teresa Lopes Omkova (2:0). U borbi za polufinale, posle velike borbe u tri seta, Lukić i Sudimčeva poraženi su od potonjih osvajača najsjajnijeg odličja, Čeha Mateja Ehma i Pavline Kraptove (2:1).

              Sudimčeva je stigla do bronzane medalje i u ženskom dublu u tandemu sa Hrvaticom Ingom Sadaić. Njih dve su na startu takmičenja bile bolje od Slovakinja Katarine Ksonkove i Aleksandre Remenove (2:0). U okršaju za polufinale pobedile su švedsku kombinaciju Emelie Borgšted, Natali Vang (2:1), a potom su poražene u duelu sa moldavsko-slovenačkom kombinacijom Vlada Ginga, Petra Polanc, koja je kasnije stigla do trofeja u ovoj konkurenciji.ž

              U singlovima naši reprezentativci su zaustavljeni u osmini finala. Lukić je posle pobeda nad Slovencem Klemenom Lesničarom (2:0) i Slovakom Erikom Bartošem (2:0) izgubio od drugog nosioca i osvajača zlata, Šiaua Čeng Čena iz Kineskog Tajpeha (2:0). Nakon uspeha u duelima sa Hrvaticom Ingom Sadaić (2:0) i Portugalkom Teresom Lopes (2:0) Sudimčeva je izgubila u meču za četvrtfinale od prvog nosioca u ženskom singlu, Indijke Vaišnavi Redi Jake (2:0), koja je kasnije stigla do bronzanog odličja.

              “U parskim konkurencijama Lukić i Sudimčeva pokazali su standarno dobre partije, iako smatram da su, uz samo malo više sreće, mogli do finala. U singlovima oboje su stigli do osmine finala sigurnim pobedama u prvom i drugom kolu. U mečevima za plasman u četvrtfinale naišli su na igrače sa azijskog kontinenta. Iako su izgubili te duele stekli su sjajni iskustvo budući retko kada mogu da se ogledaju sa predstavnicime ove škole badmintona, najbolje na svetu, koja gaji mnogo brži stil igre“, kazao je trener Dragan Antić.

              • BADMINTON
              • badminton reprezentacija
              • MARIJA SUDIMAC
              • SERGEJ LUKIC
               ]]>
               portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Zemlja Mon, 09 Oct 2017 00:00:00 +0200
               PILATES METOD NA TRXU – TRX TED https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10589-pilates-metod-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10589-pilates-metod-na-trxu-%E2%80%93-trx-ted.html PILATES METOD NA TRXU – TRX TED
               Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ”Pilates metod na TRXu”.

               ŠTA JE PILATES METOD NA TRXU?

               Pilates Metod na TRXu je jednosatna radionica koja će se sadržati iz teoretskog i praktičnog dela. Nakon ove radionice steći ćete znanje o tome kako da primenjujete pilates vežbe, zajedno sa pilates principima na TRX rekvizitu.

               ŠTA ĆU NAUČITI NA RADIONICI?

               Pohađanjem ove radionice steći ćete znanja o:

               *Podešavanju i prilagođavanju TRX rekvizita za originalne PILATES Vežbe

               *Razlici između glavnih funkcija Pilates vežbi na TRXu

               *Kreiranju treninga sa Pilates vežbama za personalni i grupni trening

               Na praktičnom delu radionice, isprobaćete:

               *Originalne Pilates vežbe na TRXu

               *Modifikovane Pilates vežbe u stojećem položaju sa TRX rekvizitom

                *Pilates vežbe istezanja i mobilnosti sa TRX rekvizitom

               KOME JE RADIONICA NAMENJENA?

               Radionica je namenjena svim ljubiteljima Pilates treninga. Bilo da si Body & Mind instruktor, ljubitelj Pilates Metode, ljubitelj core treninga ili personalni trener, sigurno ćeš dobiti korisne informacije na osnovu kojih ćeš moći da unaprediš treninge sa svojim vežbačima kao i svoje treninge na TRX rekvizitu.

               Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, HIIT trening na TRXu, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Razvoj eksplozivne snage, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

               CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

               Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura
               i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

               Svi učesnici TEDa dobiće sertifikat o učešću kao i poklon iznenađenja.

               DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

               Datum: 21. oktobar 2017.

               Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

               Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

               Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

               • TRX
               • TRX TED
               • TRX TRENIG
               • TRX SRBIJA
               • pilates
               • TRX PILATES
                ]]>
                portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Sun, 08 Oct 2017 00:00:00 +0200
                HIIT TRENING NA TRXU – TRX TED   https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10588-hiit-trening-na-trxu-trx-ted.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10588-hiit-trening-na-trxu-trx-ted.html HIIT TRENING NA TRXU – TRX TED  
                Jedna od radionica koja očekuje sve učesnike TRX TED (Training and Education Day) događaja je i ” HIIT trening na TRXu ”.

                ŠTA JE CILJ EDUKACIJE HIIT TRENING NA TRXU?

                 

                Ova edukacija pružiće ti znanja o HIIT treningu, njegovim benefitima i načinu na koji deluje na tvoje telo.

                Naučićeš koji su modeli HIIT treninga i kako da koristis TRX rekvizit kako bi imao još bolje rezultate.

                Takodje, saznaćeš kako da osmisliš i pripremiš jedan HIIT trening, a na praktičnom delu edukacije i sam osetiš njegov efekat.

                 

                ŠTA DOBIJAŠ OVOM EDUKACIJOM?

                Ova edukacija se sastoji iz dva dela: teoretskog dela u trajanju od 30 minuta i praktičnog dela u trajanju od 30 minuta.

                HIIT edukacijom kroz teoriski i praktični deo dobijate osnove HIIT treninga, znanja o tome kako utiče na telo i koji su benefiti HIIT treninga i  znanja o integraciji TRX rekvizita u HIIT trening.

                Naučićeš kako da kreiraš svoj sopstveni HIIT trening, primenu svega naučenog kroz praktičan primer.

                 

                KOME ĆE OVA EDUKACIJA KORISTITI?

                Ova edukacija će koristiti svim zaljubljenicima u visoko intezivni intervalni trening. Bez obzira da li si trener, sportista ili rekreativac, u ovih sat vremena ćeš saznati mnogo korisnih stvari koje će ti pomoći u tvom daljem radu i treniranju.

                Pored ove, na TRX TEDU te očekuju i sledeće sesije: podešavanje i rukovanje TRX rekvizitom, Pilates metod na TRX-u, Planiranje grupnog treninga na TRXu, Trening za nju, Razvoj eksplozivne snage, Kreći se lakše – treniraj bolje (unapređenje mobilnosti uz pomoć TRXa).

                 

                CENA UČEŠĆA NA TRX TEDU

                Ućešće na TRX TEDu iznosi 90 eura i podrazumeva mogućnost prisustva na svim navedenim edukativnim sesijama. Broj učesnika TEDa biće ograničen, kako bi kvalitet radionica bio na visokom nivou i kako bi zadržali individualni pristup do svakog učesnika.

                 

                DOBRO DOŠLI NA TED – KADA I GDE?

                Datum: 21. oktobar 2017.

                Lokacija: Novi Sad, Trening centar Tajs

                Adresa: Filipa Višnjića 5, Novi Sad

                Kontakt telefon: 063 433 712 (Suzana Skenderoski)

                 

                REZERVIŠI MESTO NA TEDu

                Koje sesije te još očekuju na TRX TED-u i kako da se prijaviš saznaj klikom na ovaj link TRX TED .

                • TRX
                • TRX TED
                • IFIT
                 ]]>
                 portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Fri, 06 Oct 2017 00:00:00 +0200
                 Održan najveći fitnes festival u regionu - Les Mills Live Serbia https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10584-odrzan-najveci-fitnes-festival-u-regionu-les-mills-live-serbia.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/vatra/10584-odrzan-najveci-fitnes-festival-u-regionu-les-mills-live-serbia.html Održan najveći fitnes festival u regionu - Les Mills Live Serbia
                 Les Mills Live Serbia održan je za vikend u Novom Sadu, u Velikoj dvorani Sportskog centra Spens. Više od 2000 ljudi treniralo je i posmatralo najpopularnije grupne treninge na svetu i uverilo se zašto baš Les Mills ima epitet najposećenijih grupnih treninga širom planete.

                 Program se sastojao od pet Les Mills treninga, a između njih, svi okupljeni uživali su u najlepšim narodnim igrama koje je izveo ansambl “Kolo”, u modernom plesu višestruke državne i evropske prvakinje Dejane Bajić, plesnog udruženja Groove i kapueri trening centra “Tajs”.

                 Energija koja je kružila Spensom čitavog dana posetiocima nije strana, jer se takva viđa na koncertima najvećih svetskih zvezda. Upravo sa tim koncertima okupljeni su poredili Les Mills Live festival, zbog najmoćnijeg ozvučenja, rasvete koja je u kombinaciji sa muzikom neprekidno podsticala vežbače da završe svoj trening, zajedno sa najistaknutijim prezenterima regionalne Les Mills scene.

                 Veliku podršku festivalu pružio je ogroman broj medija koji su zaslužni što su vesti o Les Mills fitnesu kao drugačijem tipu vežbanja doprli do velikog broja ljudi širom Srbije.

                 Prisustvo na događaju bilo je besplatno, a prijatelji festivala su kompanija iFIT i Reebok, kompanija Nectar sa brendovima Heba i Frutabela koja je brinula o osveženju svih posetilaca. Kompanija Nestle pobrinula se da Nescafe povrati energiju okupljenima, a Red Bull je vežbačima zaista davao krila. Najveću zaslugu što se festival održao u Srbiji, i to baš u Novom Sadu, ima Grad Novi Sad i Gradsko veće za sport i omladinu.

                 Les Mills Live je pomerio granice fitnesa u regionu, kada se radi o broju ljubitelja grupnog fitnesa, ali i kada je o organizaciji samog događaja reč.

                  

                  

                 • LES MILLS LIVE SERBIA
                 • les mills
                 • fitnes festival
                  ]]>
                  portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Vatra Tue, 04 Apr 2017 00:00:00 +0200
                  Korak bliži ostvarenju cilja - "Movement Factory" https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10583-korak-blizi-ostvarenju-cilja-movement-factory.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10583-korak-blizi-ostvarenju-cilja-movement-factory.html Korak bliži ostvarenju cilja -
                  Zahvaljujući nesebičnoj podršci ITAcademy bliži smo realizaciji projekta "Movement Factory" - besplatni treninzi za socijalno ugrožene.

                  Za potrebe projekta "Movement Factory" (osnivanje trenažnih centara za socijalno ugrožene kategorije stanovništva) Design Studio (ITAcademy) izradio je dizajn vizuelnog identiteta.

                  Misija Dizajn studija je da polaznicima pruži priliku da steknu iskustvo u radu na realnim projektima te se na taj način upoznaju sa zahtevima tržišta i prirodom poslovnog angažmana.

                  Odluku da pomognu realizaciji projekta doneli su jer veruju da dizajn kao polje delovanja mora više da doprinese i pruži podršku upravo ovakvim društvenim i građanskim inicijativama. Dizajn zapravo i postoji da bi svoju okolinu učinio lepšom i funkcionalnijom.

                  Najupečatljivji utisak koji ovaj logo ostavlja o organizaciji je poverenje – sigurnost – profesionalizam. Stabilna kompozicija, sa jasno razvijenim koloritom ukazuje na gotovo formirani kreativni potencijal polaznice ITAcademy. Estetski i funkcionalni aspekt logoa u potpunosti je ispunjen, njime se naslućuje da će Miličin budući rad biti podjednako kvalitetan.

                  Milica Filipović, autorka vizuelnog identiteta i Slobodan Jovanović predsednik udruženja građana Element

                  Tokom susreta sa predstavnicima Dizajn studija i autorke vizuelnog identiteta održana je prezentacija izabranog rešenja i dogovorena dalja saradnja na izradi web sajta projekta Movement Factory (movementfavtory.org).

                   

                  • MOVEMENT FACTORY
                  • besplatno
                  • besplatan sport
                  • sport
                  • trening
                  • besplatni treninzi
                   ]]>
                   portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Zemlja Fri, 10 Mar 2017 00:00:00 +0100
                   „Sport je zakon“ - Sajam sporta 2016 https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10576-%E2%80%9Esport-je-zakon%E2%80%9C-sajam-sporta-2016.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10576-%E2%80%9Esport-je-zakon%E2%80%9C-sajam-sporta-2016.html „Sport je zakon“ - Sajam sporta 2016
                   Pod sloganom „Sport je zakon“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu biće održan peti međunarodini Sajam sporta. 

                   Ono što će kao i prošlih godina obradovati sve, jeste podatak da će ulaz sva tri dana biti besplatan.

                   • sajam sporta
                   • SAJAM SPORTA 2016
                    ]]>
                    portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Zemlja Sun, 20 Nov 2016 00:00:00 +0100
                    Fotogalerija Crvena zvezda - Armani https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10574-fotogalerija-crvena-zvezda-armani.html https://www.besplatansport.com/sportske-vesti-novosti/zemlja/10574-fotogalerija-crvena-zvezda-armani.html Fotogalerija Crvena zvezda - Armani
                    Crveno-beli ubedljivo pobedili Armani pred 14.000 ljudi u Kombank areni.

                    Crveno-beli ubedljivo pobedili Armani pred 14.000 ljudi u Kombank areni.

                    {gallery}KKCZA{/gallery}

                    • FOTO REPORTAZA
                    • FOTO GALERIJA
                    • CRVENA ZVEZDA
                    • SPORTPHOTO
                    • SPORTPHOTOGRAPHY
                     ]]>
                     portal@besplatansport.com (Katarina Cvijović) Zemlja Fri, 18 Nov 2016 00:00:00 +0100