Snowboard

Ko jednom proba... Padne! Ustane, proba drugi put - i zavoli za sva vremena. Snoubord, mlađi brat skijaškog sporta, na planinskim lepoticama ima sve više publike, takmičara i šampiona.

Snowboard se spada u skijaške sportove, a od 1998. je i olimpijski sport. Oprema se bitno razlikuje od skijaške opreme po tome što se ne koriste dve skije već jedan “board”, odnosno daska za skijanje na kojoj border stoji u sličnom položaju kao u surfovanju na talasima ili u skateboard-u. Za razliku od tehnike skijanja, snowboard ne zahteva mnogo rutine i intenzivne koordinacije, te se zbog toga brže i lakše uči. Ipak ono što je dominantno prilikom izbora između snowboarda i skija je stil i način života koji ovaj sport podrazumeva.

Snowboard je izazov i sinonim za vožnju po dubokom snegu i nesređenim stazama. Zbog toga je važno izgraditi dobru tehniku, a svaki takmičar vremenom u elemente snowboarda unosi vlastiti stil. Za sve to, potrebno je, naravno, vreme. Kako se svakim danom osvajaju sve teže staze, tako je i želja za snowboardom jača, sve dok vožnja ne preraste u pravu strast. Ono što mlade posebno privlači jeste izazov i potreba za novim iskustvima. Zasićenost standardnim zimskim sportovima često kod radoznalih ljubitelja belog sporta rađa želju za "vratolomnim figurama", težim stazama i strmim liticama.

SPORTOVI-SNOWBOARD

 Lista klubova >>>

Adresar klubova

Najnoviji tekstovi

Vesti iz sporta