Paintball

Igra rata za odrasle u kojoj pršte znoj, adrenalin i sve boje duge, a uz to i neoboriv dokaz da je rat duboko ukorenjen u svakom ljudskom biću. Kako inače objasniti činjenicu da je peintbol apsolutno svima tako prokleto zabavan?

Paintbol je imitacija intenzivnih oružanih sukoba na ograničenom, uglavnom malom prostoru koji obično obiluje najrazličitijim preprekama i zaklonima. Igrači su najčešće podeljeni u dve grupe, mada nije neuobičajeno ni da igra svako za sebe. Ciljevi mogu biti različiti, zavisno od mašte učesnika i organizatora. Ipak, daleko najzastupljenija je igra dve grupe do ’smrti’, odnosno do farbanja svih igrača iz jednog tabora.

U enciklopedijama možete pročitati da je timski rad ključ uspeha u ovom sportu. Ipak, kao što mnogi od vas znaju, u stvarnosti se u mnogima, neposredno po zaduživanju puške na kuglice sa bojom, probudi Rambo logika: ’sve ih premalaj pa nek’ ih Bog razvrsta’. Ipak, peintbol je zabavan ko god da ga igra, kad god i gde god. Po tome je verovatno i jedinstven.

Ovaj sport se podlenjih godina koristi i kao sredstvo tim-bildinga u većim firmama, jer podstiče razvoj takmičarskog i timskog duha.

Paintball

Lista klubova >>>

Adresar klubova

Najnoviji tekstovi

Vesti iz sporta