Gimnastika - Sportski portal Srbije - Sportski portal Srbije https://besplatansport.com Sat, 06 Jun 2020 02:12:27 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sr-yu Besplatni treninzi u Sportskom centru MOVEMENT FACTORY https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/10487-besplatni-treninzi-u-sportskom-centru-movement-factory.html https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/10487-besplatni-treninzi-u-sportskom-centru-movement-factory.html Besplatni treninzi u Sportskom centru MOVEMENT FACTORY
Od osnivanja 2008. godine misija udruženje građana “Element” je da promoviše sport i zdrav način života. Tokom osam godina postojanja, pomoću portala BesplatanSport.com činili smo da sport bude dostupan što većem broju dece, kroz organizovanje i promovisanje velikog broja besplatnih sportskih aktivnosti.  

U skladu sa dosadašnjim radom i željom da sport bude dostupan svima, naša misija pomera svoje granice u pravcu organizovanja besplatnih fizičkih aktivnosti za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. U cilju ostvarivanja novog zadatka aktivno radimo na osnivanju sportsko-rekreativnog centara pod nazivom “Movement Factory”. U okviru centra bili bi besplatno organizovani različiti sportsko-rekreativni sadržaji vođeni visoko obrazovnim stručnim kadrom, tokom cele godine. Pored fizičkih aktivnosti, centar bi organizovao i različite vrste radionica, usmerene na razvoj socijalizacije, kreativnosti i fizičke kulture pokreta i kretanja u njenom najširem smislu. 

Rekreacija i sport su se pokazali kao najadekvatniji i najhumaniji način za postizanje vidnih rezultata u poboljšanju bio-psiho-socijalnih karakteristika osoba sa invaliditetom. Takođe, ciljna fizička aktivnost umanjuje devijantna ponašanja kod dece i omladine i odvraća maloletnike od negativnih društvenih aktivnosti, odnosno pred-delinkventnog ponašanja, pre nego što budu uvučeni u vršenje krivičnih dela. 

 

Veliko hvala ITAcademy - Desing Studio  za dizajn vizuelnog identiteta projekta Movement Factory. 

Hvala na podršci GOLF ASOCIJACIJA SRBIJE

Hvala na podršci ANTI RAPE GRUPA

Hvala na podršci Sportskom Savezu Srbije

 

Korak blizi cilju, veliko hvala Centru za Afirmaciju zena u sportuHvala na podršci OŠ Boško Buha iz BeogradaHvala na podršci Fakultetu za sport i fizičku kulturu iz Beograda. 

Prvi partner u projektu osnivanja SC MOVEMENT FACTORY je Visoka škola strukovnih studija Sportska Akademija Beograd čiji će studenti dolaziti u centar na praktičnu nastavu. Sportski klubovi sa kojima smo potpisali sporazume o saradnji:


Ninjutsu klub Bujinkan Ryoto Dojo


Udruzenje Urban Rights

 • MOVEMENT FACTORY
 • besplatan sport
 • besplatan trening
 • besplatni treninzi
 • SPORTSKA AKADEMIJA
 • dif
 • fakultet sporta i fizickog vaspitanja
  ]]>
  portal@besplatansport.com (BesplatanSport.com) Gimnastika Sun, 05 Jun 2016 00:00:00 +0200
  Poziv spotskim klubovima - Besplatni treninzi tokom 2014 https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/8397-poziv-spotskim-klubovima-besplatni-treninzi-tokom-2014.html https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/8397-poziv-spotskim-klubovima-besplatni-treninzi-tokom-2014.html Poziv spotskim klubovima - Besplatni treninzi tokom 2014
  Poziv sportskim klubovima da se priključe akciji BESPLATNI TRENINZI TOKOM 2014.


  Poštovani,

  pozivamo vas da se priključite akciji „Mesec besplatnih treninga“ koja počinje od aprila 2014. i trajaće do kraja godine.
  Plan je da svakog meseca imamo nekoliko besplatnih sportova (pogledajte Tabelu sportova na linku>>).  Npr. u aprilu bi to bili: Fudbal, Biciklizam, Stoni tenis i Aikido.

  Da bi akcija bila uspešna potrebno je da se priključi što više sportskih klubova koji bi učestvovali. Do sada je prijavljeno oko 90.

  Klubovi koji žele da učestvuju treba da popune dokument Besplatni treninzi na linku>>


  Naša organizacija će raditi na obradi prijava i klubovima prosleđivati imena prjavljenih.

  Ovakvim pristupom svi smo na dobitku. Klubovi povećavaju svoju regrutnu bazu sportista i potencijalnih članova i dobijaju besplatnu reklamu. Građani imaju mogućnost da se oprobaju u nekom za njih novom sportu i počnu da redovno primenjuju fizičku aktivnost u svom životu, što je krajnji cilj naše organizacije.

  Zadržavamo pravo da pojedine sportove otkažemo ukoliko odaziv bude slab.


  O nama:
  Ministarstvo omladine i sporta je 2010 i 2011 finansiralo izradu i održavanje portala www.BesplatanSport.com Ideju su prepoznali kao dobar način za uključivanje što šireg segmenta društva u sport i sportske aktivnosti, a u cilju povećanja broja učesnika u rekreativnom ali i profesionalnom vežbanju.  Od tada je naš rad potpuno volonterski.


  Portal www.BesplatanSport.com vam može koristiti kao alat za dodatnu promociju vaših aktivnosti, a sve usluge su besplatne:

  1.      Upis u adresar, (saveza i klubova članova)
  2.      Objava vesti  sa video i foto sadržajima (izveštaji sa takmičenja...)
  3.      Najava događaja (kalendar takmičenja, seminari, tribine...)
  4.      Objave ostalih publikacija saveza
  5.      Saradnja u organizovanju i promociji besplatnih sportskih aktivnosti

  Na adresi podržali su nas možete videti koji su sportski savezi podržali naš rad, a na adresi Drugi o nama koji mediji podržavaju našu ideju.

   

  • besplatan sport
   ]]>
   portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Gimnastika Sat, 22 Feb 2014 22:47:04 +0100
   Pazi kako rastem https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/7274-pazi-kako-rastem.html https://besplatansport.com/element-vatra/sportovi-gimnastika/7274-pazi-kako-rastem.html Pazi kako rastem
   Asocijacija sportskih centara Srbije realizuje projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport pod nazivom „Pazi kako rastem“, sa ciljem da što više mališana počne da se bavi sportom, stvara zdrave navike, razvija sportski duh i toleranciju.


   Projekat traje mesec dana i u toku tog perioda, stručni tim će raditi sa decom na:

   §  Razvoju opšte telesne koordinacije

   §  Razvoju funkcionalnih sposobnosti organizma.

   Akcenat će biti na jačanju posturalnih mišića i pravilnom držanju tela, posebno kroz jačanje vratne, rameno-lopatične, trbušne i muskulature grudnog dela leđa.

   U radu će se najviše koristiti elementi gimnastike i atletike, prilagođeni uzrastu i mogućnostima dece.

   Pored ovih, osnovnih motoričkih aspekata, posebna pažnja će se posvetiti:

   §  Što potpunijem mentalnom uključivanju dece u proces treninga (koncentracija, motivacija...).

   §  Razvijanju osećaja za tim, grupu, suvežbača.

   §  Uvećanju kapaciteta pažnje za izvršenje određenog zadatka.

   Zajedno činimo razliku! Svako dete koje zbog nas zavoli sport, za nas je pobeda nad ravnodušnošću društva, nad negativnim vrednostima.

   U ovih mesec dana, koliko nam je dato, daćemo sve od sebe da deca zavole fizičku aktivnost, da ojačaju, da osete zadovoljstvo kretne aktivnosti, a Vas molimo da se potrudite da ti rezultati i potraju.

   Treninzi se realizuju u Gradskom centru za fizičku kulturu („Stari Dif“), Deligradska 27, Beograd i CFK „Vračar“,Sjenička 1, Beograd, u toku radne nedelje u prepodnevnim časovima u toku oktobra 2013. god. Decu na treninge dovode vaspitačice. Učešće dece u programu je besplatno.

   Program u praksi realizuje stručni tim sportskog kluba „Sporticus“, profesori fizičke kulture sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom predškolskog uzrasta.

   Sve aktivnosti vezane za program u mesecu oktobru možete pratiti na:

   -          Sajtu Asocijacije sportskih centara Srbije   www.ascs.co.rs,

   -          Na otvorenoj stranici  na Facebook-u

   -          Ili jednostavno ukucajte na  Facebook-u  Pazi kako rastem 

   • atletika
   • gimnastika
   • besplatan sport
    ]]>
    portal@besplatansport.com (Slobodan Jovanovic) Gimnastika Tue, 15 Oct 2013 19:39:03 +0200