najava

Besplatan trening ninjutsua

  • Organizator: Bujinkan Ryoto Dojo
  • Datum: sreda i petak od 21.30 do 23.00 -
  • Grad: Beograd
  • Adresa: Dr. Milivoja Petrovića 8a, Rakovica
  • Kontakt: Marović Ivan - +381 60 71-75-268
2013-09-22
Beograd
Sportska akcija je besplatna!
Dr. Milivoja Petrovića 8a, Rakovica
Beograd
Srbija

Za vreme promotivnog perioda svim polaznicima prve dve nedelje treninzi su besplatni, a damama tri nedelje.


Borilačka veština „Ninjutsu“ (nin – potajnost, istrajnost, izdržljivost, čovek; jutsu – veština) koren je borilačke tradicije starog Japana i danas se najčešće odnosi na specifične metode i tehnike borenja koje su bile korišćene od strane samuraja i nindži.


Klub „Bujinkan Ryoto Dojo“ član je ninđucu organizacije „Bujinkan“ čije je sedište u Tokiju, a njen osnivač je Soke Masaaki Hatsumi kao naslednik tri nindža škole i šest samurajskih škola.
Ninđucu, kao veština preživljavanja, nema takmičenja i pravila ali je itekako uokvirena u humanim, etičkim i moralnim kodeksima. Zbog svoje sveobuhvatnosti ona je dinamična i kreativna. Pravilnim i promišljenim treningom ninđucua pruža se neograničena mogućnost razvoja tela, psihe i ličnosti.

Suština ninđucua, kao i kod svih borilačkih veština i vojnih strategija je samoodbrana i zaštita od opasnosti, pod kojim se podrazumeva ne samo fizička zaštita, već i zaštita duha takođe. Obuka samoodbrane kroz ninđucu podrazumeva mnogo više od obuke zadavanja udaraca i savlađivanja protivnika. Podučavanje samoodbrane zasnovano je, pre svega, na preventivnom prepoznavanju i izbegavanju opasnosti.


Treninzi su individualno prilagođeni mogućnostima i potrebama vežbača, sa vo
đenjem računa o postupnom i zdravom podizanju kondicije.

Treninzi se sastoje od: japanske kondicione pripreme (individualno prilagođene), učenja tehnika padova, udaraca bilo kojim delom tela, poluga, bacanja, gušenja, borbe u parteru, upotrebi slabih tačaka, kao i sistematičnog i postupnog upoznavanja sa različitim tipskim oružjem. Članovima kluba pored sticanja znanja i iskustva ove drevne borilačke veštine pruža se i prilika putovanja i sticanja novih prijatelja iz celog sveta.

Treninge ninđucua vodi Marović Ivan (majstor 8. Dan Bujinkan Budo Taijutsu-a). Ivan je završio master studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Zaposlen je kao asistent na Sportskoj Akademiji u Beogradu i radi kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi.

Ivan i dalje redovno trenira kod Mirka Ostojića majstora 15. Dan (top rank) i do sada je pohađao preko 80 borilačkih seminara u zemlji i inostranstvu, trenirajući sa najboljim majstorima veštine van Japana. Takođe, bio je nekoliko puta u Japanu na usavršavanju veštine, gde je i promovisan.

Termini treninga:

Lokacija broj 1 – Ulica Ruska br.1 (Senjak): utorak i četvrtak od 20.00. do 21.15.h.

Lokacija broj 2 – Ulica Kondina 12 (Centar grada – centar borilačkih sportova „Zvonko Osmajlić“): utorak i četvrtak od 16.30. do 18.00.h.

Treći trening je u prirodi ili u sali po dogovoru.Za vreme promotivnog perioda
svim polaznicima prve dve nedelje treninzi su besplatni.Napomena:
Obavezno se najaviti telefonom pre dolaska na trening.

 

Više o nama na linku>>

Pročitano 10964 puta
Pin It

Ostavi komentar

Najnoviji tekstovi

Vesti iz sporta

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori