Tug of war savez Srbije

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 3 glasova

Adresa
Borivoja Stevanovića 11a
11000
Telefon
061/27 27 350
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Tug of war Savez Srbije formiran je početkom 2007. godine, a po rešenju koje je donela Uprava za sport Ministarstva prosvete i sporta. Tug of war (povlačenje konopca) Savez Srbije u svom sastavu ima za sada tri kluba, ”JF” ”Partizan 2” i ”Avala-Beograd”,

Savez je formiran sa predsednikom Brankom Božilovićem, sa sedištem u Beogradu.   Tug of war je sport priznat od strane Međunarodnog Olimpijskog komiteta i nekada je bio na programu Olimpijskih igara. Međunarodna federacija Tug of war TWIF ima svoj sajt (www.tugofwar-twif.org) gde se može videti rasprostranjenost ovog sporta u svetu i njegova velika popularnost u zapadnoj Evropi, kao i duboki koreni koje ovaj sport ima.  

Tug of war (povlačenje konopca) je zdrav timski sport gde pojedinci uče da doprinose timskom tj. zajedničkom naporu, što rezultira saradnji i timskoj disciplini. Tug of war je totalno amaterski sport sa dugom istorijom, on ohrabruje, pospešuje i unapređuje i psihičku i fizičku spremnost za takmičenje, primenljivu i na životne situacije u opšte.  

Za bavljenje ovim sportom nije potrebna ni skupa oprema ni specijalni objekti, to je sport koji svako može priuštiti. Sport je zabavan i za učesnike i za gledaoce, osnovno je da je to prijateljski sport sa tradicionalnim vrednostima, promoviše timski duh i socijalizaciju. On takođe daje mogućnost reprezentovanja i na nacionalnom i na međunarodnom nivou. To je bezbedan nekontaktni sport koji motiviše pojedince, i razvija i podržava tradicionalne vrednosti poštenja, integriteta i sportskog duha.

Naša dužnost je, upravo, da vodimo računa o sportu, i svemu dobrom što donosi, ali i da se beskompromisno borimo protiv svih negativnih pojava u njemu i oko njega. Izabrali smo da to činimo nadvlačenjem konopca ili tug of war, kako svet poznaje ovaj sport.

2011-02-05 00:00:00
Tug of war savez Srbije Prikaz sportskog kluba Tug of war savez Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 2,746
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori