Back BesplatanSport.com

Hala sportova Ranko Žeravica Novi Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Pariske Komune
11000
Telefon
011/260-16-58
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Hala sportova Ranko Žeravica kao i Sportski centar Bazen 11. april rade u okviru Sportskog centra Novi Beograd. Sadašnje ime je dobila 10. februara 2016. godine u slavu košarkaškog trenera Ranka Žeravice.

Hala sportova Ranko Žeravica je višenamenska sportska dvorana  i to je najstariji sportski objekat u Novom Beogradu-otvorena  1968. godine.

Hala Sportova prvenstveno pruža usluge profesionalnim sportistima i klubovima, ali je otvorena i za rekreativce. Pored velike dvorane, korisnicima su na raspolaganju i tri univerzalne sale, profesionalna teretana i stolovi za stoni tenis. Najatraktivniji prostor Hale sportova, svakako je velika dvorana, kapaciteta 5.000 posetilaca za sportske i oko 7.000 za muzičke događaje. Mesto je održavanja mnogih sportskih i kulturnih manifestacija.

Od kako je 1979. godine osnovan Sportski i poslovni centar Novi Beograd, korisnicima su na raspolaganju raznovrsni sportski sadržaji, namenjeni posetiocima svih uzrasta, kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima. Ponuda, kvalitet i predusretljivost imperativi su kojima se Uprava centra rukovodi, izlazeći u susret korisnicima, uz stalno upotpunjavanje sadržaja i poboljšanje kvaliteta usluga.

Oba objekta JP sportskog centra „Novi Beograd“, SRC „11.April“ i Hala sportova Ranko Žeravica, otvoreni su korisnicima preko 350 dana u godini. . Svetsku slavu, na parketu velike dvorane, stekao je KK Partizan, a tribinama još uvek odzvanjaju povici podrške Zoranu Slavniću, Kićanoviću, Dalipagiću, Divcu, Paspalju, Đorđeviću, Daniloviću. Pored KK Partizan, svoje mesto ovde su našli i košarkaški klubovi Radnički, IMT, Beopetrol, Atlas, Beobanka, odbojkaški Radnički i Milicionar, rukometni Mepeks, Bask, Hummel, kao i mnogi klubovi različitih borilačkih sportova.

Preko 1.000 utakmica u domaćim i međunarodnim takmičenjima, odigrano je u Hali sportova. Brojni turniri, revije i prvenstva, održani su, na zadovoljstvo takmičara, gledalaca i uprave. Beogradski pobednik, Zlatna rukavica, Turnir gradova u odbojci, Protur – stoni tenis, Prvenstvo Evrope u Sambou samo su neki od njih. Jugonostalgičarima je još uvek u sećanju i veliki Sportov turnir u malom fudbalu, koji je sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka okupljao preko 700 ekipa iz tadašnje Jugoslavije.

Pored sportskih, Hala sportova je i čest domaćin vrhunskih kulturnih manifestacija. Glasovi mnogih velikih imena svetske muzičke scene, ispunjavali su ushićenjem hiljade posetilaca. Blondie, The Stanglers, Public enemy, Placebo, Cool and the Gang, Brian Adams samo su neke od zvezda koncerata održanih u Hali, a već godinama se na parketu tradicionalno održava i takmičenje u plesu Beodance open.

Hala je takođe bila jedan od domaćina Letnje univerzijade 2009. 

U prethodnom periodu Hala je delimično renovirana. Kompletan prostor je klimatizovan, renovirane su svlačionice, postavljen novi parket i rekonstruisan hol. A tokom 2011. sređena je i spoljašnjost hale

2011-02-21 00:00:00
Hala sportova Ranko Žeravica Novi Beograd Prikaz sportskog kluba Hala sportova Ranko Žeravica Novi Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 7,285
U kategoriji Sportski centriBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori