Back BesplatanSport.com

Međunarodna akademija za školovanje instruktora joge

Rejting
★★★★
Ocena: 4.27 - 11 glasova

Adresa
Milutina Milankovića 160
11070
Kontakt osoba
Vera Milićević
Telefon
064/1244-336
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Obuka za instruktore joge sprovodi se, već godinama, pod stručnim vođstvom prof. dr Predraga Nikića – međunarodnog majstora joge a u skladu sa međunarodnim joga standardima.

Prošle godine Akademija je prerasla u Međunarodnu Akademiju za školovanje instruktora joge čiji se sertifikat priznaje i u drugim zemljama sveta. MEĐUNARODNA AKADEMIJA ZA ŠKOLOVANjE INSTRUKTORA JOGE U BEOGRADU I NOVOM SADU Edukacija kandidata za instruktore joge obuhvata 240 časova i traje 8 meseci. Studenti prolaze obuku koja obuhvata upoznavanje sa: joga psihologijom, joga filozofijom, joga anatomijom i fiziologijom, joga teorijom i joga praksom. Studenti prolaze faze asistencije, demonstracije i vođenja časova joge pod mentorskim vođstvom Učitelja joge. U okviru nastavnog plana predviđena su 2 kokvijuma i jedan seminarski rad po jednom nastavnom predmetu.

Studenti nakon isteka obuke polažu završni (diplomski) ispit uz demonstraciju diplomskog časa pred tročlanom komisijom. Budućim instruktorima je omogućeno učešće na međunarodnoj interdisciplinarnoj naučnoj konferenciji o jogi koja se u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodnog društva za naučno izučavanje joge svake godine, u avgustu mesecu, održava u Beogradu u kongresnom centru Sava. Budućim instruktorima je omogućeno učešće na Međunarodnom festivalu joge koji se u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodnog društva za naučno izučavanje joge svake godine, u avgustu mesecu, održava u Beogradu.

Budućim instruktorima je omogućeno dalje stručno usavršavanje učešćem na Međunarodnom letnjem joga kampu koji se uz stručno vođstvo Učitelja dr Predraga Nikića, u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodne Akademije za školovanje joga instruktora svake godine održava u Srbiji ili inostranstvu. METOD Praktična nastava podrazumeva učenje asana, krija tehnika, pranajama, pratjahara, djana, dharana, mantra, mudri, bandi, kirtan... Studenti uče kako se izvode asane; kako da u položaju ispravno dišu; kako da prepoznaju strateško mesto pažnje i koje dejstvo ostvaruje asana koja se izvodi, oslanjajući se na stare izvore Hata Joge Pradipike, na iskustvo sistema Rišikeš Akademije i iskustvo Učitelja prof. dr Nikić Predraga. STIL U Međunarodnoj Akademiji za školovanje joga instruktora uči se Hatha joga, ali i ostali stilovi joge: Tantra, Radža, Bakti, Nada, Svara, Art yoga Similiris i Džnana joga. ZAVRŠNI ISPIT Kandidat (student) stiče pravo izlaska na završni ispit (diplomski) kada dostavi: - potvrdu da je u toku školovanja ostvario redovno prisustvo u nastavi, - potvrdu o položenim ispitima, kolokivjumima i pozitivnoj oceni seminarskih radova, - potvrdu o vođenju 5 predispitnih javnih časova uz nadzor starijih instruktora (potvrda mora biti potpisana pojedinačno od svakog starijeg instruktora, kojim se potvrđuje da je kandidat zadovoljio sa kvalitetom vođenja joga časa), Završni ispit se polaže pred tročlanom komisijom. Kandidat usmeno brani diplomski rad (orijentacioni obim r

2011-08-04 10:08:15
Međunarodna akademija za školovanje instruktora joge Prikaz sportskog kluba Međunarodna akademija za školovanje instruktora joge u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 8,076
U kategoriji Škole i edukacijaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori