Odbojkaški klub "Vojvodina" Novi Sad

Rejting
★★★★
Ocena: 4.07 - 15 glasova

Adresa
Maksima Gorkog 22
21000
Telefon
021/422 773
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Odbojkaški klub Vojvodina osnovan je 1946. godine. U prvih trideset godina svoga postojanja, klub je funkcionisao kao amaterski uz promenljive sportske rezultate, uglvnom nastupajući u nižim rangovima takmičenja.

U ovom periodu doživeo je brojne promene u organizaciji, kadrovskoj strukturi pa i u nazivu (Sloga, Proleter, Partizan, Student). U drugoj polovini sedamdesetih godina, Klub vraća svoje izvorno ime –Vojvodina.

 

Takođe, u ovom periodu započinje sa unapređenjem svoje organizacije, stručnog rada i stalnim jačanjem igračkog kadra. Ovo je bio početak perioda prepunog takmičarskih uspeha, perioda u kome OK „Vojvodina“ postaje najuspešniji odbojkaški klub u Srbiji. U svojoj istoriji Klub je osvojio trinaest titula Šampiona države, jedanaest titula pobednika nacionalnog Kupa, dva treća mesta u Kupu evropskih šampiona, jedno treće mesto u Kupu pobednika Kupova i jedno četvrto mesto u Top teams kupu.

 

Vojvodina je dala veliki broj reprezentativaca, kako u seniorskoj tako i u ostalim uzrasnim kategorijama. Čak 45 igrača OK „Vojvodina“ je nastupalo za seniorsku nacionalnu selekciju, a od sredine devedesetih, od kada počinje zlatno doba naše reprezentativne odbojke, 27 naših igrača je, igrajući za reprezentaciju, pronosilo slavu jugoslovenske i srpske odbojke osvajajući pregršt medalja na najznačajnijim medjunarodnim takmičenjima.

 

Najveći broj trofeja reprezentacija je osvojila pod stručnim vodjstvom Zorana Gajića koji je svoju trenersku karijeru započeo u Vojvodini, a kao trener reprezentacije na Svetskom kupu 1996 godine bronzanu medalju je osvojio i, do sada, najtrofejniji trener našeg Kluba, Milorad Kijac. Prema istraživanjima javnog mnjenja, od sredine devedesetih godina, OK „Vojvodina“ je najpopularniji sportski klub u Novom Sadu.

2011-03-06 22:16:06
Odbojkaški klub "Vojvodina" Novi Sad Prikaz sportskog kluba Odbojkaški klub "Vojvodina" Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 14,577
U kategoriji OdbojkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori