Klub sedeće odbojke "Smeč" Beograd

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★½
Ocena: 4.71 - 7 glasova

Adresa
Pere Velimirovića 56
11090
Kontakt osoba
Vilijam Maksimović
Telefon
+381 60 686 23 10
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Klub sedeć odbojke ''SMEČ'' (KSO SMEČ) je sportska organizacija, osnovana 2007. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za lica sa invaliditetom grada Beograda. Većina osoba sa invaliditetom u Beogradu je pasivna po pitanju fizičke aktivnosti, nemajući adekvatne podsticaje niti mogućnosti da se njima bave.

Odrasle osobe sa invaliditetom nakon završetka školovanja bivaju najčešće prepuštene same sebi i u takvoj situaciji veoma mali broj uspeva da zadovolji svoje potrebe za fizičkim aktivnostima.

 

Klub sedeć odbojke ''SMEČ'' (KSO SMEČ) je sportska organizacija, osnovana 2007. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za lica sa invaliditetom grada Beograda. U svom godišnjem kalendaru, zahvaljujući finansijskoj podršci Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Ministarstva rada i socijalne politike, opštine Palilula, Stari Grad, Novi Beograd, Rakovice i Zemuna Klub je organizovao : - 4 odlaska na turnire u okruženju (Zenica, Derventa, Brčko i Banja Luka) - organizovan je u maju 2009. godine ''TROFEJ BEOGRADA 2009'' - treninge za svoje članove i za sve zainteresovane tri puta nedeljno

 

Klub samostalno ili u partnerstvu sa Savezom za sport i rekreacijom Beograda organizuje i sportske škole u kojima korisnici mogu da steknu početne veštine iz sedeće odbojke i poboljšaju svoje fizičke sposobnosti.   Klub je članica Saveza za sport i rekreacijom Beograda, Sportskog Saveza invalida Srbije i Sportskog Saveza Rakovice. Klub dobro sarađuje sa odbojkaškim savezom Beograda. Sportsko - rekreativne aktivnosti imaju snažan uticaj na održavanje i povećavanje fizičkih sposobnosti osoba sa invaliditetom, kao i na celokupan biološki sistem (zdravlje pojedinca). Bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima utiče i na psihološki sklop ličnosti (jačanje samopouzdanja, samopoštovanja,...).

 

Jedna od najvažnijih funkcija sportsko-rekreativnih aktivnosti je (re) socijalizacija ličnosti. Puno je primera osoba sa invaliditetom koje su kroz sportsko - rekreativne aktivnosti postigle uravnotežen društveni život i na psihološkom planu su veoma stabilne ličnosti. Ovakvih primera bi bilo i više kada bi se poboljšali uslovi za bavljenje organizovanim oblicima sportsko - rekreativnih aktivnosti.

2010-12-29 02:46:42
Klub sedeće odbojke "Smeč" Beograd Prikaz sportskog kluba Klub sedeće odbojke "Smeč" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 4,196
U kategoriji OdbojkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori