Košarkaški klub Radivoj Korać Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.6 - 10 glasova

Adresa
Sime Igumanova 55
11000
Telefon
063/8-667-883
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Klub je ugasen

 

Priča o KK "Radivoj Korać" je u mnogome čemu tipična priča o malim beogradskim klubovima, nastalim početkom 70-ih, posle uspeha jugoslovenske reprezentacije u Ljubljani, koji je pokrenuo talas osnivanja niza malih amaterskih klubova i potpuno promenio košarkašku mapu grada, a košarka je postala masovni urbani sport.

Pa ipak prića o KK "Radivoj Korać" je i specifična po mnogo čemu, a pre svega po tome što je u  proteklih 35 godina klub opstao i ostao privržen osnovnom motivu zbog koga i nosi Koraćevo ime, "košarka u srcu", uprkos svim promenama i iskušenjima koji su protekle godine donele svima nama.

A počelo je sasvim slučajno u kasno leto 1971 godine, kada sam po povratku sa školovanja u SAD doneo košarkašku loptu "Voit", pa je pored redovnog pikanja fudbala na male goliće, na parkingu solitera, igranje basketa postala omiljena igra za društvo sa pašinog brda, i ako je najbliži koš bio sa druge strane auto-puta, na tzv. "brigadircu".Ubrzo se za teren pročulo po celom Vračaru, a i šire, broj ekipa koje su dolazile da se nadmeću u basketu rastao je iz dana u dan, i basket teren je živeo od jutra do mraka čak i pod lošim vremenskim uslovima.

2011-08-15 00:00:00
Košarkaški klub Radivoj Korać Beograd Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub Radivoj Korać Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 8,063
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori