Košarkaški klub "Dunav" Stari Banovci

Rejting
Ocena: 0 - 0 glasajte

Adresa
Pavla Šašića 18 (Stari Banovci)
22305
Telefon
063/45 33 35
E-mail
Selekcija kluba
Muška

S obzirom da se Stari Banovci nalaze i žive na obali Dunava, a uzimajući u obzir da su i drugi sportski klubovi iz našeg mesta nosili ime ove evropske reke, ime našeg košarkaškog kluba se samo nametnulo. Te davne 1976. godine, krajem oktobra, održana je osnivačka skupština kluba, čime je ozvaničeno postojanje.

Prva takmičarska sezona počinje 1977. godine u sremskoj "beton" ligi a prva zvanična utakmica odigrana je na terenu u školskom dvorištu protiv ekipe iz Starog Slankamena. Na veliku radost svih banovačkih entuzijasta, zabeležena je i prva pobeda.

Pocetkom 2000-te godine klub se diže na viši organizacioni nivo. Košarkaški klub Dunav dobija svoje klubske prostorije. Organizuje se rad sa mlađim selekcijama, a seniorska ekipa postaje stabilan učesnik srpske lige. Kvalitetan rad kluba se prepoznaje u mestu te mnogi dobronamerni ljudi prilaze klubu i aktivno učestvuju u radu. Entuzijazam u Dunavu uočavaju i roditelji čija deca treniraju u mlađim selekcija i mnogi od njih samoioniciajtivno na razne načine pomažu klub.

2011-08-15 14:28:23
Košarkaški klub "Dunav" Stari Banovci Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub "Dunav" Stari Banovci u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 3,283
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori