Košarkaški klub Art Basket Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.71 - 21 glasova

Adresa
Radovana Simića Cige 16
11000
Kontakt osoba
Ana Mrkić
Telefon
064/233-16-85; 060/333-16-85
E-mail
Selekcija kluba
Ženska

Ženski košarkaški klub „Art Basket“ jedan je od najmlađih u Beogradu, a već iza sebe ima veliki broj devojčica koje su se uhvatile u koštac sa najzanimljivijom sportskom igrom - košarkom.

Volja i entuzijazam su na visokom nivou, a Ana Mrkić, vlasnik i trener kluba koji deluje i kroz nekoliko školi košarke u centru Beograda, kaže da se ona i saradnici stručnošću i strpljenjem bore za omasovljavanje ženske košarke u Srbiji.

Klub ŽKK “Art Basket” je osnovan krajem 2009. godine sa bazom od nekoliko devojaka i devojčica koje su se angažovale u promovisanju ženske košarke i broj se od tada povećao na preko 60 devojčica. Ubrzo se uključuju u zvaničnu ligu Košarkaškog saveza Beograda u kategorijama - mlađe pionirke i juniorke, van konkurencije koje pomažu u stvaranju i radu sa mlađima. U klubu, pored takmičarskih selekcija, postoje i škole košarke koje se nalaze u centru Beograda

OŠ “Vladislav Ribnikar”

OŠ “Skadarlija” ,

OŠ “Veselin Masleša” i

OŠ “Isidora Sekulić”

U toku je otvaranje još nekoliko škola košarke. U klubu, pored vlasnika i direktora kluba Ane Mrkić, rade mladi treneri koji su na završetku studija i na putu za sticanje trenerskog zvanja.

Osnovni cilj nam je omasovljavanje ženske košarke kroz razne promotivne aktivnosti, a primarni rezultat već prepoznajemo na nasmejanim licima naših devojčica koje sa nestrpljenjem iščekuju sledeći trening i njihov dolazak sa još nekim novim dugaricama (budućim košarkašicama). To je pokazatelj pedagoškog i vaspitnog pristupa u radu sa svakim detetom.

Veliki akcenat je na razvoju njihovih psihomotoričkih sposobnosti kroz košarkaške elemente i igru na nivou koji je prilagođen svakom detetu, sa kojima pored košarkaških trenera rade i profesori fizičkog vasitanja. Odlazimo na zajedničke pripreme i odazivamo se odlasku na turnire gde se deca edukuju, druže i stiču nova poznanstva.

 

2011-05-17 00:00:00
Košarkaški klub Art Basket Beograd Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub Art Basket Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 13,832
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori