Košarkaški Klub Danubius

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.98 - 40 glasova

Adresa
Takovska 22
21000
Kontakt osoba
Zekovic P Nebojsa
Telefon
063 597 946
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Košarkaški klub "Danubius" iz Novog Sada osnovan je 01. februara 2000. godine. Možda se bas u tom datumu krije uspeh ovog najmlađeg novosadskog košarkaškog kluba, jer za one koji ne znaju taj dan je ujedno i dan grada Novog Sada. Klub je osnovan na jedan drugi način od onog kako je navikla novosadska publika. Prvo je sakupljen seniorski tim da bi na osnovu njega sa treninzima počeli i mlađi članovi koji su počeli da se okupljaju i koji su najzad našli neke svoje uzore i u Novom Sadu, gradu koji je oduvek cenio voleo samo kvalitetna sportska dostignuća.

 

Po osnivanju, leta 2000-te, prijavljene su dve ekipe za takmičenje. Seniorska u letnjoj ligi gde se boti za plasman u II Srpsku ligu grupu Sever i omladinska ekipa koja se takmičila u ligi igrača starosti do 20 godina. Iako najneiskusnija ekipa pošto niko od igrača nije igrao seniorske utakmice "najstariji" osvajaju I mesto i time obezbeđuju ulazak u viši rang, a omladinci koje su neki "stručnjaci" proglasili naperspektivnim i koji su bukvalno odbačeni iz novosadskih klubova osvajaju I mesto bez ijednog poraza. Tada je sve krenulo koracima od sedam milja.

2014-09-03 00:00:00
Košarkaški Klub Danubius Prikaz sportskog kluba Košarkaški Klub Danubius u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 4,696
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori