Fudbalski klub Javor Ivanjica

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 1 glasajte

Adresa
13. septembar bb
32250
Telefon
032/664-478
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Fudbalski klub  JAVOR osnovan je 1912 godine. Kada se zna kakve su tada komunikacije ble, jasno je da je fudbalska lopta veoma brzo došla do Ivanjice. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati klubovi koji su postajaii u Srbiji kada ja student Milan Radojević doneo u Ivanjicu prvu fudbalsku loptu. U Ivanjici je lako našao dovoljno dečaka koji su igru sa odusevljenjem prihvatili. Za samo desetak dana osnovali su Ivanjičko djačko društvo i dali mu ime JAVOR.

Prve vredne uspehe postigao je u periodu 1958 - 1962 godine kada je bio na pragu Druge savezne lige i kada je imao jednu sjajnu generaciju igrača poniklih u Ivanjici.   Fudbalski klub HABITFHARM JAVOR ponovo u sezoni 2004/05 ostvaruje ogroman uspeh i ponovo ulazi u Prvu saveznu ligu. Na čelu stručnog štaba nalazio se Radovan Ćurčić koji je sada i kao trener postigao isti uspeh sa klubom, koji je ostvario i kao igrač. Javor je ima opet sjajan tim koji su predvodili: Bondžulić, Lišanin, Simić, Bogdanović, Žunić, Vasić, Nikitović, Petaković, Ramić, Radosavljsvić, Odita, Tamvanjera.

2011-01-14 00:00:00
Fudbalski klub Javor Ivanjica Prikaz sportskog kluba Fudbalski klub Javor Ivanjica u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 3,639
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori