Bejzbol klub Vojvode Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.88 - 8 glasova

Adresa
Zemun
11000
Telefon
064/230-7645
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Bejzbol klub “VOJVODE” registrovan je 13. decembra 1996. godine, u Zemunu. Inicijativa za osnivanje novog kluba je potekla od Momčila Kojića, dotadašnjeg igrača BK ‘DOGS’, koji je , nakon ujedinjenja kluba ‘DOGS’ sa najvećim rivalom, klubom ‘KINGS’, revoltiran, odlučio da, sa nekolicinom potpunih početnika, a uz pomoć svog brata Borivoja Jeremića i prijatelja Danijela Kozjaka, pokuša da unese dinamiku u bejzbol prvenstvo Jugoslavije.  

Osnivaci kluba su, pored Kojića, Kozjaka i Jeremića bili još i A. Kukoleca, A. Dimitrijević, A. Radu, V. Ćirković i S. Bajević. Prve prijateljske utakmice su odigrane protiv BK ‘BEOGRAD 96′ u jesen ‘96. a 1997. BK ‘VOJVODE’ počinje da se takmiči u Prvenstvu i Kupu Jugoslavije. Nakon osvojenog trećeg i dva druga mesta u prvenstvu, i dva poraza u finalu kupa, 2000. godine konačno stasava mlada ekipa i tada počinje dominacija BK ‘VOJOVDE’ u srpskom bejzbolu: od 2000. do 2003. osvojene su tri titule prvaka i cetiri titule osvajaca Kupa Jugoslavije, a igrači ‘VOJVODA’ su postali okosnica reprezentacije. Ovaj period postojanja ‘VOJVODA’, poznat pod imenom ‘dinastija’ obeležili su: P. Kukoleca, D. Kozjak, M. Kojić, A. Kukoleca, B. Jeremić, S. Bajević, S. Spasić, Va. Lalić, Vo. Lalić, M. Ivković, D. Gašić, B. Botunjac, M. Rakonjac, A. Radosavljević, D. Mikalački i mnogi drugi koji su svojom nešto manjom ulogom doprineli uspesima.

2004. godine, nakon osipanja srži ekipe, ‘VOJVODE’ se okreću podmlađivanju i izgradnji novih šampiona. 2008. godine, nakon debitovanja u regionalnoj Interligi, u kojoj se, i pored loših rezultata, ponovno oformila i oporavila ekipa, uz veliku pomoć, iz milošte nazvanog Miroslava, moldavca Adriana Pereližnog , Vojvode ponovo uzimaju Kup Srbije.   2009. godina je bila veoma uspešna za klub: i pored osvojenog trećeg mesta u ligaškom delu domaćeg prvenstva, Vojvode briljiraju u završnici i pobedama nad Beogradom96 u polufinalu 2-1 i nad Spartansima u finalu 3-0, vraćaju titulu prvaka Srbije u svoje vitrine. Pored domaćeg prvenstva odigrana je i još jedna sezona Interlige gde su Vojvode popravile skor u odnosu na prošlu godinu sa 3 pobede.

U junu 2009. Vojvode nastupaju na CEB qualifaing cup-u u Ostravi, Češka, gde i pored ne ostvarenog rezultata, pokazuju zavidan nivo igre, osvajaju trofej za Fair-Play, i najavljuju buduće nastupe na evropskoj sceni. Igrači koji su obeležili sezonu su pored standardnih Kozjaka, Kojića, Jeremića, Bogdanovića, Bereca, Spasića, Botunjca, Stefanovića, Krstića i Ilića su i pojačanja Vukomanović, Leonov i Novak. Za sledeću godinu najavljen je i povratak starih zvezda Vojvoda Dragana Gašića i Marka St. Nikolića.

2011-02-06 00:00:00
Bejzbol klub Vojvode Beograd Prikaz sportskog kluba Bejzbol klub Vojvode Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 5,299
U kategoriji BejzbolBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori