Bejzbol klub Beograd 96 Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 7 glasova

Adresa
Leonarda Da Vinčija 17
11000
Telefon
065/831-38-33 064/196-67-85
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Bejzbol klub Beograd 96  je osnovan krajem 1996. godine spajanjem dva kluba, BK "Kings" i BK "Dogs".

Bejzbol je igra između dve ekipe , sa po 9 igrača u polju (u fazi odbrane). Utakmica počinje kada jedna ekipa staje u fazu odbrane (u polju) dok druga ekipa ide u fazu napada kada prvi igrač iz napada staje na kućnu bazu (home plate) tzv. batter (udarač). Utakmica je počinje kada bacač (pitcher) baci loptu hvataču (catcher) koji stoji iza kućne baze i hvata loptu koju mu je bacio bacač. Cilj bacača je da ubaci loptu u strajk (STRIKE) zonu udarača. Tim u napadu: Cilj napadača je da udari loptu što dalje i jače moguće u polje i u zavisnosti od udarca da trči ka prvoj bazi ili dalje da napreduje po bazama (druga, treća) kada udarač udari dobro loptu u polje i dođe na bazu bez pomoči odbrane (odnosno njihove greške) igraču se piše hit-udarac u zavisnosti od udarca oni mogu biti razvrstani kao singl - jedna baza , dabl - dve baze , triple - tri baze i home run - specifičan udarac dešava se kada udarač izbaci loptu sa terena preko ograde.

U bejzbolu nema ograničenog vremena .   Svaka utakmica traje devet izmena, a tim koji napravi više poena u devet izmena pobeđuje. Takođe u bejzbolu nema ni nerešenih utakmica tako da se igra dok se ne odigra svih devet izmena. U slučaju nerešenog rezultata nakon 9 izmena igra se izmena po izmenu dok jedan tim ne postigne poen.

2011-02-06 00:00:00
Bejzbol klub Beograd 96 Beograd Prikaz sportskog kluba Bejzbol klub Beograd 96 Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 5,720
U kategoriji BejzbolBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori